Písma z Windows Vista a 7
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ked otvorim OpenOffice tak tam mi ho najde normalne s nim mozem pisat.
Ale ked si otvorim vo firefoxe stranku ktora je pisana v style pisma Calibri tak namiesto pisma su tam len prazdne riadky. Nevies preco ???
Ked som pisma vymazal dal znova zinicializovat tak mi stranku otvorilo ale bolo tam pismo Sans. Ako nahrada za to Calibri.
V linuxe mi otvori stranku ale zobrazi mi ju v style pisma Times New Roman ... takze je dost poprehadzovana.
Skusal som to iste aj tu v linuxe ze to tam len prekopirujem. Otvoril som si priecinok Font z Windows 7 prekopiroval som typy pisiem do priecinku Custom tak ako si poradil. Dal som inicializovat. Restartoval som Firefox a div sa svetu stranka nemala pismo. Boli tam len prazdne riadky.
Stranka je http://www.besthair.sk/
Vo Windowse ide OK tam nieje problem ani v jednom prehliadaci. nazorna ukazka z firefoxu: http://www.h2o-energia.wz.cz/bestwin.png
Font nakopíruješ na web do adresára pisma typ ttf aj eot. Názov písma si musíš upraviť, podľa presného názvu toho fontu v riadkoch src ...
Ja už dávno takéto hacky nepoužívam, radšej tam dám grafické tlačítko :)
Keď ti môžem poradiť, takto ako to máš, sa stránky už dávno nepíšu. Všetkú štylistiku treba napchať do CSS. Takže sa s tým nechváľ pred profíkmi :)
Čo sa týka toho prečo si nechce FireFox potiahnuť font zo systémového priečinka netuším, ale určite sa to dá vypátrať, možno mu vadí ttf formát.
Som zvazoval ze tam dam pismo Veranda to je vsade.
Ja sa s tym nerad chvalim :-D ked si pozrem zdrojak je mi tazko :-D ale tak co uz ucel splnila. :-D
Inak sa stranky robia takto :-) teda aspom myslim http://fem7.uniag.sk:8880/kexo/
Ten ttf format podporuje aj LUNEX tam sa mi nezda ze by bol problem. Ale chyba bude asi vo Firefoxe lebo OpenOffice ho pustil normalne. A Firefox zacal mrznut ked sa nacitala tato stranka bez textu.
Skusim sa na to este pozret. Budem informovat.
PS: S neštandartnými fontami je vždy patália. Preto odporúčam obrázkové tlačítka. Človek si tým ušetrí veľa problémov a je to multiplatformové :)
Ušetrený čas sa dá pekne stráviť s kámošmi na pivku ;-)
Keď ťa tu už mám používaš jabber?