potrebujem help surne!!
• všetky príkazy shellu, ktoré sa tykajú zadaného tématu (napr. ktoré pracujú so súbormi),
• všetky systémové volania na zadane téma
• všetky interne príkazy shellu (man sh)
• obecne, bez udania manuálu, ktorý sa ma prehliadať
má to obísť man -k .
keď sa zadá napr ls našlo vo všetkých man retazec ls a vypísalo...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
echo "zadaj znak"
read znak
apropos $znak
je to uplne zle treba to parsovat neviem ako...googlim uz treti den ale neviem co mam hladat...
0. nastuduj man
1. vygoogli, kde su man gz baliky
2. napis si funkciu ktora z nich parsne retazec napr. cez grep a vypis
Tam treba nastudovat strukturu a potom podla zadania parsovat tie subory ... na aku skolu chodis? :)
[ ]poznamka autora
BTW, trocha pokory Ti nezaškodí aj v budúcnosti.
:-)
Presne toto sme vsetci citali v tvojej otazke a nikto Ta nezotrel. Zatial sme sa Ta len opytali ci to s tym pristupom myslis vazne a ja som k tomu pridal cenovu ponuku.
O tomto tvojom pristupe hovori aj to, ze ako si to pochopil. Skript totizto neznamena len bash (alebo iny shell), ale napriklad aj python, perl, rubby alebo dokonca aj awk a postscript. Teda vsetko, co sa da vykonat s pomocou interpretera bez potreby kompilovat tp do binarky schopnej nativneho behu na danej platforme. Ale to bolo urcite na prednaske pred tym.
Uvediem niekoľko príkladov.
Pozri sa na operátory < | >.
To je len tak na nakopnutie, tie príkazy spojiť do funkčného celkuje je už na tebe. Mne sa tiež nechce, ponevač som bol včera na kašu :)
Pripájam aj stránku man pages http://www.kernel.org/doc/man-pages/
apropos intro|grep ^intro|sort
aman -k intro|grep ^intro|sort
davaju nieco podobne.To ma Debian ine manualove stranky?
Inak, samotne formatovanie typu man to text uz nema zmysel rozoberat. Prikladov pre nu je plny google.