Vyber GUI frameworku
Potreboval by som poradiť s výberom GUI frameworku, ktorý sa začnem učiť. Nejaký prehľad mám, ale chcel by som aj nejaké názory ludí, ktorí už s nejakými robili (programovali).
Požiadavky: musí to (bez problémov) bežať okrem Linuxu aj na *BSD systémoch,
na architektúrach aspoň arm a amd64,
cieľové zariadenia: destkopy, aj smartphony + iné podobné nízkovýkonové zariadenia,
či to beží na win ma netrápi,
z filozofických dovov preferujem BSD licenciu,
z dovod praktických zamietam GPL, LGPL moze byt.
Do týchto kategórií spadá QT, GTK, Elightenment framework a iné. K GTK a Gnome mám nejaký nevysvetlitelný odpor + fakt že vačšinou asi budem robiť aplikácie a GUI rozhrania pre KDE, takže zatial mi to vychádza na QT, ale zaujímalo by ma, čo si myslíte o Enlightenment framework a ostatných.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Btw. nasiel som chladnicku, ktora na ARM procesore pohana linux s vlastnym prostredim kodenym v EFL knizniciach ( enlightenment ) http://profusion.mobi/first_product_of_profusion_and_electrolux_partnership
Zatiaľ to fakt ale vidím na QT-
A tiez Qt nepouziva standardnu kniznicu, ale svoju vlastnu. Naopak gtkmm sa snazi pouzivat ciste C++ so standardnou kniznicou ;-)
Tiez by som siel do Qt kedze ma neprekonatelnu dokumentaciu, je to proste najvacsi framework svojho druhu, je aktivne vyvijany Nokiou a velkou vyhodou je vzhlad widgetov, kedze na kazdom systeme sa snazi vykreslovat nativne prvky, aj v gnome prostredi pouziva gtk widgety.