Notebook Asus N52JV (EX251) - skusenosti
planujem zakupit notebook Asus N52JV (EX251) a prevadzkovat ho s 64b Linuxom na baze Ubuntu (Debianu).
Zaujimalo by ma, ci ho uz niekto ma a ake ma s nim skusenosti. Zaujima ma korektna funkcionalita spojena s power managementom a funkcnost suspend rezimov. Podruzne aj funkcnost wifi (ci treba rozbehavat cez madwifi, ci nie).
Kamera ma az tak moc netrapi. Ta by tam pre mna ani nemusela byt.
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tak nech sa dari.
http://www.webareal.sk/notebookovo/eshop/1-1-ASUS/7-2-Notebooky-15-16/5/619-ASUS-K52F-EX739-15-6-330M-320-3G-DVD-SK ASUS K52F-EX739 .
Som rad aj za negativne ohlasy. Prechadzam si nejaky cas notebooky a v nejakej rozumnej cenovej hladine sa mi zatial nepodarilo nic najst.
Podla doterajsich zisteni aj podla Vasich nazorov teda preferujem Fujitsu a potom Toshibu. Lenze u Fujitsu najst nieco solidne za cenu pod tisicku je umenie. Zvlast, ked by som tam mal rad maximum, cize 8 GB RAM. Kedze tam planujem nasadit Linux, moja preferencia Nvidie je jasna a dve jadra je dnes uz tiez minimum. Ak clovek pocita, ze na tom bude par rokov pracovat.
Compiz mi prirastol k srdcu a uz davno to neni pre mna iba cool vychytavka. Ctrl+Alt+LEFT, ci RIGHT uz stlacam aj v praci na Win staniciach. Zvyk je zvyk. Este, ze tu mame virtualizaciu a bezosvy rezim. To sa potom da zprijemnit / zefektivnit aj praca v inych OS. Preto 8 GB. Budu tam bezat aj lokalne db servre. Niektore nativne a niektore v ich jedinom OS na ktorom dokazu bezat. Aj ked virtualizacia neni pre DB server najvhodnejsie riesenie, nevyhnem sa tomu. Nas produkt vie spolupracovat s viacerymi DB servrami a niektore casti musia byt na mieru site. Narocnejsie operacie rychlejsie zbehnu na lokalnom DB serveri ako po sieti.
Pouzivat sucasnych 2 GB RAM uz na taketo ucely prestava byt realne. Zvlast ked berieme v potaz swap management istych operacnych systemov, ktore sice maju volne 700 MB, ale swapuju o dusu. A s ohladom na tunenie, si radsej vytunim Linux. Tam som da sa povedat viac doma.
Este raz Vam tymto vsetkym dakujem.