Jazykova podpora pre debian
Polka systemu na mna hovori po slovensky a poslka po anglicky... to by mozno ani tak nevadilo...
ale horsie je to ze na mna hovori aj OpenOffice po anglicky.
Na ubuntu som bol zvyknuty ze najdem v menu>sprava>sprava jazykov pekne vypisane jazyky a toť to nieje :-D asi ze to je debian...
Skusal som davat update a stale nic proste ta podpora tam je nekompletna
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
V ubuntu stacilo kliknut na jazykovu podporu a on uz sam zistil ze tam nieje kompletna a stiahol si ju sam :-D ...
uvediem priklad.
mame subor xxxxx.png
- prave tlacitko klikneme zmazat to ide po slovensky ... ale ked uz sa ta ma opytat ze ci chces naozaj zmazat subor tak sa to spyta o anglicky a da ti na vyber yes / no
alebo chces zmenit plochu tak das prave tlacitko na plochu --- zmenit pozadie --- a tam uz je po anglicky style --- zoom
proste ako keby sa tam nainstalovala len ta zakladna slovencina ktora bola na live CD uplne len tie hlavne vyrazi ...
mne osobne to nevadi lebo viem po anglicky ale problem by nastal keby to naistalujem niekde inde a oni po anglicky nevedia....
keby ste neverili prikladam odkaz
http://imghost.sk/share/339566-Obrazovka-.png
nechod tam cez to menu , ale daj System->Sprava->a skus najst daco s jazykom, mozno to bude aj v predvolbach neviem, inac to jer asi daky bug ze tam nemas nic s jazykom , to je fakt divne :)
gnome-language-selector: command not found
Načítavajú sa zoznamy balíkov... Hotovo
Vytvára sa strom závislostí
Načítavajú sa stavové informácie... Hotovo
N: Ignoring file 'opera.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
E: Nedá sa nájsť balík gnome-language-selector
# dpkg -s language-selector
Balík „language-selector“ nie je nainštalovaný a nie sú o ňom dostupné žiadne informácie.
Použite dpkg --info (= dpkg-deb --info) na preskúmanie súborov archívov,
a dpkg --contents (= dpkg-deb --contents) na vypísanie ich obsahu.