Ako chrániť DVD-video pred kopírovaním
Moja predstava je jednoduché prehratie v prehrávačoch, ale kopírovanie aspom vo win nepôjde bez použitia nejakého softiku.
Úplný ideál by bol keby to šlo kopírovať len v Linuxe :D
Pôvodne som uvažoval nad SecurDiskom ale ten sa nedá aplikovať na DVD-Video. Tak ak máte nejaké nápady sem stým. Na nete nájdem dvesto možností ako skopírovať chránený disk, ale ako ho ochrániť skoro nič.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
dalsia zaujimava vec je, ako robia media ku skenerom Epson, ked pichnes medium do Apple, vidis len Apple veci a ked ho pichnes do Win, vidis len Win veci...
v kazdom pripade spravit nejaky image je jednoduche a aj heslovatelne, ale neprehratelne v DVD prehravaci...
pre mna to znamena, ze by som musel najst niekoho, kto ma DVD prehravac, Win a Linux, aby som vedel s istotou povedat, co a ako funguje
bolo to len rozmyslanie nahlas...
Pre mňa je to vec štúdia pomyslel som si, že by nebol zlé vedieť ako niečo také urobiť. Mierne ma naštvalo, že spôsobov ako odkódovať disk je všade uvedených hromada, ale nejaká free možnosť ako to zakódovať nikde. Dokumenty chrániť heslom alebo iným spôsobom nieje problém, ale DVD-video hej.
Skrátka ber to ako nejaký projekt. :D
Aj keby to bolo akokoľvek chránené, tak si to nejaká vyžírka pichne do DVD a ten prepojí s počítačom cez kábel čo predávali toť v Lídli na nahrávanie videa z kamery cez cinch.
Rozmýšľal som nad niečím úplne jednoduchým, ako nejaký skript vo VIDEO_TS, ktorý by neprekážal playeru, ale pri kopírovaní by výsledok pokazil.
Ono sedliaci sú sedliaci a aj 5€ im je veľa.
Či sa to konkrétne médium nakoniec bude predávať neriešim. To je mimo mňa. Mňa skôr zaujíma možnosť riešenia do budúcnosti pre mňa. Teda to ako by sa to dalo.
Preto som vravel, a znova to opakujem, niečo o pridanej hodnote. Bez nej je zbytočné nad tým uvažovať. Tá pridaná hodnota sa dá použiť ako motivácia.
Napr. nejaký ini súbor vo video ts ktorý by sa vo win automaticky spúšťal alebo formát DVD ktorý by rozpoznal len linux a DVD player. Je mi jasné, že všetko sa dá obísť.
Zaujímalo ma či sa niečo také jednoduché dá urobiť a ako. Nechcel som spraviť nekopírovateľné DVD to je blud.
dať sa niečo také možno dá - no náklady na to by boli (zaplatiť experta čo by to urobil) a samozrejme boli by z toho len problémy - keď by obsah bez ochrany išiel OK tomu, kto si to zakúpi i nezakúpi, no obsah s ochranou by mohol robiť problémy aj tým, čo to majú zakúpené.
jedna vec ma napadla - čo takto pridať niečo ako "povinná registrácia na internete" alebo "použiť špecifický a veľmi komplikovaný video kodek", no ani jedno z toho sa mi už vôbec nepáči.