Novo vznikajuci portal - priebezne info
Ako ste si urcite vsimli, v poslednej dobe je to s LOS velmi zle - co sa tyka stavu portalu. Portal sam o sebe uz len doziva a vzhladom na momentalnu situaciu sa to vyhrotilo do situacie, kedy sme sa rozhodli zacat odznova.
Aktualna situacia je taka, ze mam registrovanu domenu a pripravujem podklady. Zatial to vyzera vcelku nadejne, vzhladom na to, ze sa pravdepodobne naslo dostatok ludi, ktori budu zapojeni do vyvoja.
K dnesnemu dnu mame v kontaktoch designera, ktory sa postara o logotyp a vzhlad noveho portalu, a ak sa po dnesnej prvej oficialnej audio-konferencii podari, do vyvoja budu zapojeni traja developeri, vratane mna.
Nazov noveho portalu je superuser.sk.
V tejto chvili, tj. 21.7.2011 je ako som uz avizoval registrovana len domena, no v priebehu priblizne pol mesiaca by sme mali vyriesit otazku ohladom serveru a na domene superuser.sk by sa malo zobrazovat uz aj oficialne vyhlasenie a aktualny stav - kt. bude priebezne aktualizovany.
V ramci noveho portalu sa spusti aj offline verzia LinuxOS v nejakom velmi jednoduchom designe. Do tejto casti sa uz nebude mozne prihlasit, no bude v nej dostupna databaza znalosti, spravicky, clanky a samozrejme forum.
Vzhladom na to, ze kazdy nejak zacinal - aj ja zacinam ako neskuseny. Preto prijmem akukolvek pomoc v ramci moznosti.
V com hladame pomoc este pred zaciatkom portalu:
o) Reklamne predmety - tj. nalepky, tricka, pera, pohare, klucenky.. Ak mate moznost a zaujimavu cenovu ponuku, urcite sa ozvite.
o) Obsah - novy portal by nebol novym portalom bez obsahu. Tyka sa to prevazne clankov. Ak mate teraz cez leto/prazdniny viac casu, prosim ozvite sa. Dohodneme sa aj na financnej alebo materialnej odmene.
O pomoc, ktoru budeme potrebovat az pri spustenom portali zatial nechcem vela rozpravat, no uvidite, ze to bude stat za to.
Akonahle budem mat dalsie informacie / pohneme sa dalej, budem vas informovat tu.
Akekolvek pripomienky/navrhy otvorene diskutujte, popr. na seba zanechajte kontakt. Kontakt na mna - mail - najdete v profile. Po dohode mozme komunikovat cez sukromny jabber ucet.
V pripade nevhodnych prispevkov alebo vznikajuceho flame si vyhradzujem pravo zablokovat urcite vlakno popr. ho uplne zmazat.
Za pochopenie dakujem, prajem pekny zvysok dna.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Jasné, problém je že na linuxos nechodí dosť ľudí, takže v čom bude nová stránka lepšia? Určite je vám jasné že bud prilákate dostatočnú masu uživateľov alebo skončíte v stave ako je teraz linuxos. Takže čím ich chcete prilákať?
Nemám nič proti novému portalu, len si dobre zvážte svoje šance....
Budete mať aj nejaké zdroje na reklamu? Napríklad taký maličký bannerík na sme/počítače by mohol lákať náhodných zaujemcov kliknuť a pozrieť sa že čo za stránka to tu je...
Realnu situaciu som velmi dobre a dlho zvazoval, verim v to ze som sa rozhodol spravne.
http://linuxos.sk/anketa_show/117/index.html
http://blog.emdi.sk/clanok/internet-a-pocitace/459/ja-a-linuxos-sk-vysvetlenie/
nieco na temu:
-ako zacat s linuxom
-ako prejst na fedoru / gnome 3
-ake distro si vybrat
-ake prostredie pouzivat
-ako zacat pouzivat terminal
viem ze takych je vela, aj tu na fore ale zvacsa su neaktualne
ak by to pomohlo novemu portalu (alebo aj tomuto) rad sa pridam - bez naroku na odmenu
osobne by som bol ochotný napísať to, čo ponúkaš ty, plus niečo ohľadne týchto vecí:
- greenie
- wesnoth
- openttd
- upravovanie iso súborov
- "pc nejde, čo sa pokazilo a ako to napraviť?"
- skracovanie terminálových príkazov
bohuzial nestalo sa
myslim na clanky pre zaciatocnikov (otazky novacikov)
aby som nehovori naprazdno AKU DISTRIBUCIU SI VYBRAT
Mandrake, fedora CORE ?? naozaj ? ešte stále, a kde je UBUNTU ??
a to bolo už dávnejšie dozadu keď tie články boli ešte len trošku zastarané,
odvtedy ma no nezaujimalo
mimochodom, mne celkom odsť pomohli ked som začínal preto som mal aj mám záujem niečo podobné napísať aby sa vo fórach nešírili otázky typu :"ked zadam sudo daco a chcem zadat heslo terminal sa zasekne neda sa nic pisat" :DD
Aký redakčný systém ?
Fórum ? dúfam, že nie Shakal ?!
Sám som rozmýšľal o založení portálu pre Linux userov na Slovensku, z mojej strany nie je žiadny problém o financovanie (doména + webpriestor), lebo je to tu fakt veľká bieda, ale času je málo. Budem rád keď sa niečo dobré podarí :)
LS
No a to ze novy portal nema v nazve slovo "linux" je dost problem.
Ak ma slovensky linuxovy portal dlhodobo prezit, musi fungovat aj bez clankov a reklamy. Nejaku osobu to bude stat par desiatok euro mesacne ale to sa da v pohode prezit. To je realita slovenskeho linuxoveho webu.
Ale, place tu držia všetci čo si uvedomujú nejakú väzbu.
btw prečo to nejde priamo na linux.sk? to by bol ideál. prerobiť linux.sk na modernú stránku s fórom a spol...
kto vlastni tu domenu ?? a preco je tak "lukrativna" linuxova domena nepouzivana (zastarana stranka)
linux.sk a linoxos.sk su 2 rozdielne stranky :-DD
info o linuxfeste
problémom je že veľa uživateľov PC "gravituje" ku českým vebom. Takže ak to preženiem, tak môžme sa spýtať či by tento nový web vedel prilákať českých uživateľov... Lebo ked nepriláka českých tak nepriláka ani slovenských - jazyková otázka je pre väčšinu ľudí z našej cieľovej skupiny irelevantná.
A to ešte nespomínam angličtinu, veľká časť ľudí, a spravidla tí najkompetentnejší nemajú problém s angličtinou a nie sú odkázaní na stránku v slovenčine/čestine...
Ale na druhej strane - mohlo by sa to podariť, len proste trh je malý a konkurencia obrovská.....
Vlastne existuje na slovensku kvalitná a navštevovaná počítačová web stránka? Ja o žiadnej neviem...
To si robis srandu? Cesko je jeden velky FAIL. Od ludi, az po ich skoly. A ten, kto nema skusenosti nevie, a moc ma mrzi, ze sa hovori presny opak.
Rakusko neviem, nepoznam a som z BA.
ešte jedna poznámka.Pre mňa je to aj otázky času.Zo začiatku som chodil an všetky možné portály.Dnes chodím možno na 3-4 pretože som zistil,že v podstate všade nájdem to isté.takže tu sa stotožním s poznámkou o lepšej komunite.Nie odbornej ale o spoločenskej,že česi neutíkaj a neberou do zaječích když se neco pos....Naopak Slovák všetko ofrfle a už aj uteká vyplakávať na české weby.
Ale uz som si pri linuxos.sk na to zvykol, ze od ludi nie je mozne nic cakat. A tych par, ktori sa zapoja maju moj respekt.
sa tu bavíme či bude dostatočná návštevnosť a zároven chceme (chcú) limitovať cieľovú skupinu?
Centrom bude diskusné forum predpokladám a dúfam že neplánujete (neplánujú) vyhadzovať z neho otázky ktoré budu príliš "jednoduché" pre vaš "portál pre pokročilých".
Čo môžte urobiť, je označovať články nejakou ikonkou, ktorá by symbolizovala cieľovú skupinu beginner/advanced a pod.
a netreba zabudnúť na mobilnu verziu, nie ako linuxos ktorý sa tam zobrazuje celý, kto to ma scrollovať...
:-)
www.linuxaci.sk ????
Vela stastia prajem
Nechcem nic co ma v nazve linux. Vybrali sme superuser.sk, je to registrovane, je to vyplatene. Treba sa s tym zmierit
Serte na to, radsej mi pomozte s obsahom pre novy portal ;)
A ked sa rozbehne novy portal, dame si opening party az do dalsieho dna
Co sa tyka cechou ti su roky pred namy a to je fakt,aspon co sa tyka poctom stranok o linuxe,kvalita je o inom.
A ze slovensly linuxaci chodia na ceske stranky,ved co im ostava.
Osobne prajem linuxos.sk vela dalsich rokou na scene ale zatial je aktualny asi ako soviecky zväz.
Alebo, keď bude pršať súdruhovááá, tak úroda zhňije ...
Teraz (keď sme dosť oslabení) sa ukazuje, koľko (ešte stále) máme všelijakých neprajníkov, niečo ako "utajených svedkov" schopných vypovedať hocičo o hocičom
:-D :-D
BTW,
EMDi, akú sme mali priemernú dennú návštevnosť našich stránok, teda za časov linuxos.sk, keď všetci chodili akože na české lin. portály ??? Pls, čísla .
Edo
ale bohuziall to bolo uz davnejsie
eMDi mi teraz odpísal, že priemerná denná návštevnosť portálu bola v dňoch, kedy tu tento típek/chuj píše, že všetci už chodili na české portály, okolo 1500 až 2500 užívateľov denne, takže pekné číslo na Slovenskú republiku.
Takže ak tu ešte raz niekto napíše chujpovinu, že VŠETCI chodili a chodia iba na české linuxové portály, pošlem ho explicitne do "<sexuálny podpriestor>" ...
.. a nech si ide hadry fajčiť.
Nezabúdaj Radovanj, že odkedy naivného/dadaistického S. Hofereka použili niektorí kvázi-rómsky vychcanci na deštrukciu linuxos.sk a na tvorbu vlastného portálu, (ktorú pokropili krokodílmi slzami z odchodu Tomáša) tak tento portál je naozaj pre linuxových Slovákov fajnový a pravoverný a som na to aj ja hrdý a samozrejme vďaka patrí aj ostatným zúčastneným ....
;-)
niektorí mladí ľudia sú už teraz (r. 2011) bez akýchkoľvek zábran a je mi to ako starému chlapovi bez problémov, smiešne ....
"Heil Linux !"
Za zlatych casov mal linuxos predpojkladam ovelala viac. To nebol este ani nas portal a bolo to tu fakt dobre. Ked sme vznikli my, nema s tymto portalom ziadny suvis. Uz davno to tu upadalo. Kto chce pozre oba portaly. Na slovensku ich nieje vela ze....
Dare_devil pokial viem vzdy si bol dost ostry v diskusiach a ides si za svojim. Mozno az trochu moc ostry, ale to je mozno moj dojem. Osobne ta nepoznam. Uvidime co stvoris, urcite budem rad, ak bude "konkurencia" v dobrom zmysle slova. Lebo vzdy vyhrava navstevnik. Pre tych co pracuju na portali (loch) je to kazdodenna drina, a ten co to vyskusal vie o com hovorim....
Minule som napisal ze drzim palce s pozbieranim sa Linuxos a dododeda skoro porantalo. Takze Ti radsej len poprajem nech to vytvoris tak, aby to bolo ako si predstavujes.
Ahojte
TREBOR
P.S. uz nebudem reagovat v tomto vlakne, ale teraz som musel...
O čom to tu vypisuješ, prečítal si si vôbec čo si teraz vygrcal ??
to naozaj nemate uroven na to aby ste sa povzniesli alebo reagovali kultivovane ??
podla mna presne toto spravane sposobilu "upadok" linuxos.sk
a to to velmi nesledujem (v zasade necitam meno autora prispevku, zaujima ma obsah - asi pracovna degradacia) neviem kto koho prvy "nas*al" a kto na koho reagoval a kto preto odiesiel a ine intrigy
ale uroven upada prispevkami ako tento nadomnou
ale vtedy vyslo na povrch az privela tej spiny, uz by stacilo
BTW adminovy navrhujem LOCK
a ide to aj bez urážok, ale iba VTEDY AK NIE SI PREDPOJATÝ .....
inteligentny clovek rozpozna kultivovanu odpoved od debilovej
a podla tvojej aktivity (spravicky,rady) ta povazujem za natolko kultivovaneho ze by si to mohol spravit aj uhladenejsie a slusnejsie (mysli tvoje "vybuchy")
Všetci si pozrite zoznam vlastnených domén pre Robert Dúbravský, konkrétne druhú (linuxon.sk) zvrchu, to je naše 'spriateľené' linuxon.sk !!!!! Čo nám ešte zvestuješ dobrého, okrem ďalšíchj kydov z linuxon.sk ??
ale
preco tak neznasas linuxon ?? su proti linuxu ?? neznasaju tento portal ?? neznasaju teba ?? ci len pre hofereka ??
osobne si myslim ze ciam viac linuxovych portalov tym lepsie lebo uzivatel ma na vyber - a preziju len tie najlepsie (to ukaze az cas ktore su to)
Mne je ukradnuté linuxon.sk, ale nenechám si kydať a vyrývať na linuxos.sk na seba a prácu pre linuxos.sk, na ktorú som hrdý. Keď budeš taký starý ako ja, zistíš o čom som točil ...
Ak si nájdeš čas a pozrieš si moje komentáre vo Fóre a moje diskusie, nájdeš aj to, že som bol VŽDY ochotný priznať si prípadnú chybu alebo omyl a verejne to pertraktovať ... pozri si moje príspevky.
NIKDY však nebudem tolerovať faloš, podvod a chrapúnstvo dezinformácie.
Naposledy:
S.Hoferek je mi ukradnutý a nemám s ním nič spoločné, nikdy som ho bližšie nespoznal a spoznať ani nechcem, stačí to ??
presne takto si predstavujem patricnu odpoved
:-DD
tymto koncim v tomto vlakne, drzim palce linuxosu, superuserovi a vsetky ostatnym projektom okolo linuxu
som zvedavy co bude
Linuxu sa aktivne venujem uz 3. rok ako jeden z mala na nasej STU FIIT, ale na ziadne ceske stranky nechodim a pokial viem, ani moji kolegovia. Popravde, Linuxos.sk je stranka, kde chodim najviac z tych linuxackych.
Cize co sa tyka mna a mojho okolia je tvoj prispevok "aktualny asi ako soviecky zväz" :)
Informacie, kde bude umiestneny novy (mnou vznikajuci) portal ste dostali.
Posledne chvile na LinuxOS ste si dokurvili sami. Tak si to uzite.
Co sa tyka mojej ucasti na LinuOS.sk - vdaka vsetkym, s ktorymi som diskutoval, dakujem vsetkym, ktori mi pomohli a pozdravujem vsetkych, ktorym som svojou troskou pomohol.
Tymto moja ucast na LinuxOS konci. Prestavam sa vyjadrovat k akejkolvek teme a navstevovat LinuxOS.sk, je mi to lahostajne. V pripade akehokolvek zaujmu - moj mail je v profile, po kontakte si vieme vymenit sukromny jabber, popr. ine.
V ramci noveho projektu budem rad, ak so zanikom LinuxOS zaniknu aj ludia, ktori svojou neochotou a neaktivitou dostali LinuxOS tam, kde sa nachadza a tym padom sa k novemu projektu `nepripoja`.
Zelam vam pekny zvysok dna.
PS: Nechavam temu otvorenu, a prosim o to aj ostatnych s pravomocou blokovania fora - nechajte to otvorene, mozno sa ludia uvedomia, kam to vsetko dostali, a mozno ze sa este viac pohadaju.
Velkymi ocami a velkymi recami to miso nekonci, tomu ver ;) Ale vsak to uvidite sami.
Myslim ze by nebolo zle zverejnit niekde nejaky obsirnejsi popis - plan, ako by mal novy portal vyzerat, o ake temy by bol zaujem, aky ludia su do projektu zapojeni a co vedia poskytnut...
Z vlastnej skusenosti viem, ze podobne projekty vyvijane tajne skoncia failom, rovnako ako projekty, kde chyba veduca uloha autora, ktory sa prilis spolieha na komunitu. Ak budes portal vyvijat transparentne a ludia uvidia, ze sa skutocne nieco deje, je pravdepodobnejsie, ze sa sami zapoja.
Pre kvalitny IT portal ma na Slovensku urcite priestor a ked uvidim, ze to ma zmysel tak sa rad zapojim do diskusie, poradim alebo napisem nejaky ten clanok.
Vela stastia,
Btw superuser je dobry nazov, netreba sa hned urazat ked nieco nevychadza presne podla predstav.
Dobre si to napísal...
Ja moc toho alkoholu nepopijem, ale sadnúť na kávu alebo len tak to môžem :).
bedňa : "Primárnym obsahom tohoto portálu nie su články, ale fórum a to je kvalitné"
fórum, v ktorom nie je možnosť editovať príspevky a kde pravidelne miznu tie ikonky na formatovanie HTML kodu a neexistuje ani možnosť ohodnotiť prispievateľa alebo apsoň príspevok
to by som nezval klavitné, o výpadkoch nehovorím - tam je problém asi na serveri
BTW stranka sa mi dnes strasne dlho nacitava
ale teraz posledných krát nabehla normálne...
Je pravda, ze sa trocha lepsie pozname, lebo sme vsetci Linuxaci a mame si o com povedat a aj sme sa osobne stretli, ale to neznamena, ze nikoho noveho uz nechceme, praveze cim viac, tym lepsie ...
LinuxOS.sk sa rusit nejde, pretoze ho nik ani zrusit nemoze. LinuxOS.sk bezi par mesiacov na mojej virtualke, takze o to, ze zajtra tu nebude alebo ze musite nutne vytvarat offline kopiu sa bat nemusite.
To ze su tu warningy /notices viem, ale nemam naladu a ani chut to riesit..
Len sa tu prosim vas nepohadajte, lebo z tych 4 ludi, co sa okolo linuxu a opensource na slovensku motaju, zostane az 0.
vidis, ma to potom vyznam prevadzkovat?
ano samozrejme, ze ma, pretoze su tu 3-4 roky clankov / db znalosti / fora.
ok k veci. vec sa ma tak, ze kedysi davno v rokoch najvacsej slavy bolo do linuxosu naliatych nie par korun (kto si pamata, tak tu bolo vela clankov, nove veci pribudali atd). Takze tu nenadavajte na majitelov a na firmu v pozadi, lebo ona naliala do linuxosu a clankov velku sumu, s nadejou ze tym prispeju spolocnosti a mozno z toho nieco raz bude.
Lenze zakazky a sluzby okolo nesli tak ako by mali, takze sa na linuxos prestalo davat tolko ako sa davalo. Do toho prislo moje osobne vyhorenie, ze som sa sem uz ani nechcel ukazat, same hadky, chodili mi maily typu "Ty hajzel, chod uz prec" atd. Tak som proste zbalil svojich 6 svestek a odisiel. Odvtedy celu moju pracu vramci tej firmy prebralo par ludi, ale nedopadlo to tak dobre ako malo a postupne sa vytratili aj klienti, takze firma zacala setrit a tak sa snazila linuxos.sk nejak predat / udrzat aby to tu uplne neupadlo. Nuz to sa tiez moc nepodarilo..
Kedze linuxos.sk viac padal ako mal ist, tak som ho hodil k sebe na server, ze nech to bars aspon dako funguje, lenze co cert nechcel Apache + LinuxOS zdrojaky + navstevnost + OpenVZ sa nemali moc radi, tak to zo zaciatku roka dost padalo, az kym som si nespravil lepsi server (tu to ide uz znacne lepsie). LinuxOS sa ako taky rusit nebude, lebo ho nema kto zrusit. Plany na vyrobenie offline verzie, mozete kludne odlozit, kym zijem (a to snad daky piatok bude este).
Radsej vymyslite jak odtialto vybrat rozumny obsah a hodit to do noveho portalu, avsak na to tu musia byt ludia, co maju nadsenie a zapalenie pre vec. Nie len "ja chcem spravit novy portal, lebo ho chcem spravit!"
Nabuduce, nenadavajte na ludi, o ktorych nic neviete a neviete co vsetko (aj pre vas) (ne)spravili. Je tu vela sikovnych a mudrych ludi, ako na fore, tak aj v pozadi, ktori prispeli za tych par rokov od obsahu, cez spravu, tvorbu CMS az po financie.
ps: by ma zaujimalo kolko z vas by povedalo do oci tomu druhemu to co tu popisalo, katastrofa obcas citat
Ad LinuxON.sk ... su linuxaci? su ... tak preco ich povazovat za konkurenciu? nie je dovod ... nikto z vas ani len asi netusi, ze takmer cely cas som aj s treborom (Robert Dubravsky) a Tomasom Hanzelom v priebeznom a priatelskom kontakte. Riesime nase male deti, rady okolo nich, veci okolo biznisu a kodenia a taktiez s robom o novinkach u toho druheho. do dnesneho dna to ani jeden z nas nezneuzil ... len neveriacky krutime hlavami nad nevrazivostou niektorych. Mne sa sype v poslednej dobe skoro vsetko, posledneho polroka mi troskota manzelstvo a slovo rozvod je na pretrase aspon raz za mesiac. Takze sa nedivte, ze moja dcera mi je prednejsia a snazim sa jej zabezpecit zivobytie, nakolko som bez prace, tak sa venujem projektom, ktore su pre mna finacne realnejsie a navratnejsie. Portal ako linuxos nikdy nebude prosperovat, pokial to bude tahat len jeden alebo dvaja ludia naplno. Pretoze ako sa hovori: "Nik ti neda tolko, co ti ja dokazem slubit". Ja naivne veriac, ze niektori dodrzia svoje vyhlasenia a sluby, som automaticky sa podla toho zariadil aj ked s rezervou a slubil zase dalej nieco dufajuc v to, ze to teda bude. Ale nie, ze z osem slubujucich dodrzi slub jeden ...
K portálu, nikto a to zdôrazňujem nikto tu nebude zadarmo tvoriť obsah portálu pre ľudí ktorých nepoznáme, nestarajú sa o chod serveru. Ako nasypem niekde pár peňazí a potom komunita starajte sa mi o to nech portál zarába, to dokáže každý, kto má aspoň nejaké finančné prostriedky. Toto je FAIL!
Teraz pozerám však doménu vlastní Ondrej Hučko, tak kde je pravda?
Sak dobre, nikto ani nechcel aby tu zadarmo sa tvoril obsah. Ani pes zadarmo nesteka.. To tu nejdem rozoberat.
Preco domenu ma ondro stale na seba napisanu neviem a ani nechcem vediet. Nie je to moja starost.
>K portálu, nikto a to zdôrazňujem nikto tu nebude zadarmo tvoriť obsah portálu pre ľudí ktorých nepoznáme, nestarajú sa o chod serveru.
Preco nie? Osobne som sa stretol s tromi/styrmi z linuxos (uz sem pravdepodobne ani jeden nechodi), aj to nie z radu adminov. Chodim sem, a nikto ma neplati za moje obcasne odpovede na fore. A netvorim tym obsah? Verim, ze nie som sam a ziadnu "financnu odmenu" ani neziadam.
Je pravda, že každý čo tu prispel nejakou radou, tvorý portál a z tohoto hľadiska, je to podľa mňa na slušnej úrovni, neviem kto by čo viac môhol chcieť. Podľa mňa tu chýba len marketing. Neviem či to bol Devilov nápad, alebo koho, aby sa spravil cenník na reklamu. Napr chcem si sem zavesiť banner a budem platiť 10c za kliknutie, ja som si to napr. zaplatil na FB a fungovalo to veľmi dobre. Tento portál je nabitý potenciálom, len je chybou majiteľov, že s toho nevedia spraviť biznis a od nás čakajú zázraky.
Aj tak by som články neriešil, ale oprieť sa do marketingu, asi by to chcelo nejakú párty, kde by sa pozvali ľudia, čo sa radi predvádzajú s prachami, alebo hocičo iné, hľavne dobrý nápad. Chodiť po firmách a doslova zbierať prachy na nejaký projekt, to som už tiež skúšal, viac ako pár tisíc z toho nebolo a už by som to ani nikdy nerobil.
</quote>
si treba uvedomit jak je tu sraka maly trh pre opensource a linux.
Ja, dodoedo I. keď to teraz vidím a počujem, nepochybujem že sme ešte stále jeden z najnavštevovanejších (ak nie aj naj...) linuxových odkazov pre slovenských užívateľov Linuxu a vecí s ním súvisiacich ...
Myslím si, že je to aj preto, lebo ľudia (= users) chcú také weby, kde sa môžu dozvedieť podľa možnosti niečo zaujímavé, mať možnosť stotožnenia sa s obľúbeným 'cool' Linuxom, jeho filozofiou a Slobodou a pod. Jednou základnou časťou, patriacou k úplnej základni sú Správy (pozor nie bulvár, iba štipľavejšie) o Linuxe, open-source, free soft jednoducho veci z ktorých dýcha na mládež a stárež - SLOBODA. Toto vedia veľmi dobre aj žongléri verejnej mienky, sektári a pod.
Zatiaľ píšem Správy a info sem na Linuxos.sk, nejaký 'pozabučko' ma nazval niekým ako dvorný pisateľ Správičiek na Linuxos.sk ... čo ma potešilo a pobavilo.
Prečo to robím?
Píšem iba infoveci, a o veciach s ktorým sa akosi vnútorné stotožňujem a vtedy cítim aj ja tú Slobodu. A keďže Slovo má obrovskú moc, ktorú mu poskytuje Biela mágia, aj krátky fragment, vhodne naštylizovaný má obrovský vnútorný potenciál a povzbudzuje ducha a Linuxovú dušu.
Treba vytrvať a veriť v silu Linuxu, verte že veci sa usporiadajú, utrasú a zapadnú do seba sami od seba a tie skutočné malé 'ľudské' pravdy sa dozviete ...
Som rád, že sa podľa Tomášových informácii maličká slovenská entita menom Linuxos.sk zachováva, nedá sa zničiť, vymazať, spáliť, znetvoriť a informácie nás predsa len prežijú ...
'Heil Linux!'
Nie Ty nie si 'pozabučko', neviem, to si samozrejme nebol Ty.
Opakujem to len preto, že tu došlo k nedorozumeniu, takže vážne:
Tým 'pozabučkom' som nemyslel samozrejme Teba, Teba si považujem za normálneho človeka .
Cháp môj príspevok, ku ktorému som sa rozhodol po úvahe, ako pre nejaký pokus o zmierenie nálady a (chabý ale úprimný) pokus o dodanie odvahy a nie ako útok. Ja som už totiž z útočenia a z obrany pred takýmito idiotmi celkom klasicky unavený
Ďakujem ti za to, že teraz aspoň všetci vidia, čo bežne robíš a ako pracuješ na tomto portáli.
Len v tomto zápisku vo fóre si ma označil za idiota, chuja, debila a neviem čo všetko ešte. Tak teda sorry, že som úprimný, ale ako človek máš podľa mňa určite na viac. Na čo presne, tak to nevidím, ukazuješ totiž až príliš často svoje "zlé ja".
Daj si na naše zdravie nejaký Archívny ročník/Výber z hrozna/Neskorýý zber Cabernet/Savignon z Topoľčianok.
Ak máš možnosť, tak zo sudových rozhodne pravú Levickú Frankovku ...