Skusal som cez nm-applet ci knetworkmanager vytvorit systemovy connection, ale autoconnect zignoroval. Skusal som aj rucne vytvorit konfigurak /etc/NetworkManager/system-connections/wlan0:
[connection] id=wlan0 uuid=d1da8fd1-6b0c-4e46-82fb-6167f4550e57 type=802-11-wireless timestamp=1312716223 [802-11-wireless] ssid=<SSID> mode=infrastructure band=a seen-bssids=<BSSID>; security=802-11-wireless-security [802-11-wireless-security] key-mgmt=wpa-psk psk=<PASS> [ipv4] method=auto [ipv6] method=ignore may-fail=true
ale aj tak autoconnect ignoruje. Proste musim si spustit nejakeho nm klienta (ktory bez problemov vidi tento connection - teda je urcite spravny) a povedat mu nech sa pripoji. Pripoji sa tak isto bez problemov.
preco teda sa nechce pripojit automaticky po zapnuti daemona NetworkManager?
Skusal som vytvorit systemovy profil pre ethernetove rozhranie. To vsak fici bez problemov a funguje aj autoconnect. Fakt nechapem preco pre wifi nejde. Prikladam konfigurak pre eth0: /etc/NetworkManager/system-connections/eth0
[connection] id=eth0 uuid=b1f5b714-c786-4685-8d18-ff61861ff148 type=802-3-ethernet timestamp=0 [802-3-ethernet] mac-address=64:31:50:93:76:29 [ipv4] method=auto [ipv6] method=ignore may-fail=true
Este dodam to, ze mam iba 2 sietove rozhrania (eth0 a wlan0) a prave dva (vyssie uvedene) konfiguraky.
Pripajam sa na siet "linksys4F82" A cez klikatko v KDE plasma (ktore vidi ten systemovy profil) sa pripoji bez problemov. Musim ale klikat...
:-)
Čo myslíš pod tým " ... pri štarte ..." ?
Ako donutim NetworkManager (samotneho daemona!) aby po spusteni sa pripojil automaticky k konkretnemu WiFi AP (samozrejme ak je v dosahu - proste rovnako ako GUI nm klineti) bez nutnosti spustit graficke rozhranie a v nom nm-applet ci knetworkmanager a pod.? Proste aby sa pripojil bez zasahu uzivatela, ci nutnosti spustit X-ko ci desktopove prostredie.
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-wlan0
máš tam tento riadok ??
ONBOOT=yes
ifdown-*
pozri si ten spomínaný riadok (=ON)
nie som si istý lebo *buntu nepoužívam.
/etc/network/interfaces
tam ho máva Debian
pocuj dodoedo, pochopil si vobec moju otazku??
Nie je náhodou network manager aplikácia pre nastavenie užívateľových vecí? Tak ju kedysi navrhli. Takže by som sa nedivil keby nemala dôvod pripojiť WiFI pred prihlásením užívateľa. Ale, môžem sa mýliť. Nepoužívam ju, nevyhovuje mi.
Ako som uz pisal nm sa sam pripoji k ethernetovemu profilu (aj bez prihlasenia sa do X-ka). Preto som si myslel, preco by sa nevedel pripojit aj k wifi (ked mu dam spravny systemovy profil). Mozno mas ale pravdu ze s WIFI to nedokaze a ze treba k tomu uzivatelskeho klienta.
Vidim ze ti nevyhovuje a prestava vyhovovat aj mne :-) a asi prejdem na Debiani network/interface konfigurak si konfigurak pre wpa_supplicant... ak toho NetworkManagera nedokopem k spolupraci.
nastavenia - konfiguračné súbor je teda v
/etc/network/interfaces
teba sa týka (ako píšeš a ako som ja pochopil ) runlevel 3Pozri si teda: http://www.abclinuxu.cz/clanky/system/debian-etc-network-interfaces-konfigurace-sitovych-rozhrani
kde je potrebné dohliadnúť na zápis patričného rozhrania (asi wlan0) do adresára etc/rc3.d (za prepokladu existencie patričného scriptu v /etc/init.d )
/etc/rc.local
, pred riadok 'exit 0' ':pridať
ifconfig wlan0 up
Poprosim adminov o lock tohto threadu, pretoze toto uz je fakt moc.
Keďže si ty sám prišiel zo "špriaťeľeného" sajtu linuxon.sk, nemôžeš s tým mať problém ... ;-) ;-)
riešenie toho, čo pozadujes od wlan0 (za predpokladu, ze máš OK. linuxový driver) nájdeš na Google sám.
BTW, osobne som rád, že tu zakladajú podobné thready osoby z linuxon.sk, prečo ??? ....
;-)
nevadi, viac uz sem na linuxos.sk nevkrocim, kedze niekto pod prezyvkoou dodoedo dokaze ludi iba rozculovat.
zalozil som vlakno na roote http://forum.root.cz/index.php?topic=2718.0 , tam snad nie su sprosty ludia ako ty.
zbohom.
skoda ze je tu iba tlacidlo problem vyrieseny, rad by som zaklikol problem je nevyrieseny... a ak nejaky admin toto moderuje a pojde okolo nech da LOCK...
Ty si stále nepodnikol nič z vlastného úsilia a (arogantne) čakáš riešenie problému, ktorý si tu zadal a v holej podstate spamuješ na linuxos.sk ....
Riešenie Fedora/RH/oSuSe a pod. platformy je veľmi jednoduché cez nastavenie v konfigu pre NM, funguje to pre túto distribúcie dokonale. Neverím, že by si bol tak lenivý nájsť riešenie pre *buntu platformu cez Google.
AK ano, tak sa vyser na network managera, zriad to cez absolutne jednoduchy skript alebo strom v inittabe, kde udas zapnutie wifi, priradenie essid(+key) a vyziadanie si IP. Nic tazke, nic zlozite a funguje tak, ako som uviedol ja v otazke na teba.
Niekedy vyziadanie IP drhne, pouzivam preto podmienku opakovania kroku. Asi bug, alebo drajver.