instalacia v kubuntu
Mam takyto problem: Chcel som si nainstalovat do Kubuntu 11.04 openoffice 3.2, a tak som stiahol deb balicky zo stranky officu. Lenze ako som ich rozbalil
zistil som vacsie mnozstvo balickov. Boli tam nejake core01- core06, ale teraz neviem. To mam vsetky baliky rucne nainstalovat cez dpkg ?? Alebo existuje aj
efektivnejsi sposob ? Je tam cca 20-30 balickov.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
dostanem tolko balikov. Prvy raz v zivote :))
Chcem sa spýtať, prečo si si dal doinštalovať OOffice do Kubuntu, keď tam máš už defaultne nainštalovaný a lepšie odladený klon : LibreOffice 3.3.2. Ten program je úplne stejný ako je OO.
http://linuxlibrary.org/wp-content/uploads/2011/05/kubuntu-11-04-5.jpg
nevyhovovalo.
Pripomína mi to snahu dať do Windows 7 Internet Explorer 6, lebo niekomu vyhovuje viac ako novšie vydania.
ak veľmi chceš openoffice, poobzeraj sa po PPA, takým spôsobom to nainštaluješ jednoduchšie. Alebo si nainštaluj priamo cez Synaptic 'či apt-get, čím budeš mať dva rovnaké balíky. Najideálnejšie, úplne suverenne, je vykašľať sa na OpenOffice a používať LibreOffice.
máš pravdu, zvyk je veľmi, veľmi silná železná košela, ktorá je niekedy na oštaru.
V každej poriadnejšej linuxovej distribúcii si môžeš, ak chceš, nainštalovať hocičo predkompilované, alebo aj to, čo sa ti podarí bez chýb skompilovať, keď už inštaluješ zo zdrojákov .... v tom sa Linux líši od Win.
Nainštaluj si teda OO, dúfam, že sa konkrétna najnovšia verzia OO veľmi nelíši od tvojich predstáv, ktoré si získal používaním starších verzií OO, tak ako si to popisoval ... Najnovšie verzie OO a LO sa totiž fakticky nelíšia od seba výzorom, funkciami a pod., takže inštalácia OO v novšej verzii je prakticky totožná s inštaláciou LO, len toľko ...
to len pre ujasnenie pojmov.