Prehrievanie NB s Ubuntu
približne pred rokom som kúpil notebook Lenovo G560 s procesorom i3 a grafickou kartou GeForce, NB obsahoval windows 7... prešiel som na Ubuntu. S Ubuntu som doteraz nemal problém, no Lenovo G560 sa už cca 30minút až hodinu po zapnutí začne nenormálne prehrievať, ventilátor sa točí ako blázniví, no aj tak sa väčšinou NB vypne... nestíha chladiť... ako je to možné, pri veľkom zaťažení pod Windows NB funguje úplne v poriadku, skúšal som ho čo najviac zaťažiť, PC beží bez problému, ako náhle sa zapne Ubuntu, PC sa do hodiny prehreje a vypne a to bez akéhokoľvek nezvyčajného zaťažovania, jednoducho len beží OS. Ak máte niekto nejaké rady, prosím reagujte.
Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
A urob aj to, čo ti napísal Stano. Môžeš to analyzovať aj sám cez napríklad systém monitor, stlač ALT+F2 a napíš gnome-system-monitor a potvrď enterom. Nezabudni kliknúť na view a zašktrnúť all proceses, aby si videl všetky procesy ktoré práve bežia na počítači. Sleduj vyťaženie cpu, prípadne "cpu time", či ti náhodou niektorá aplikácia nežerie veľmi veľa zo sytému.
Doteraz nechápem čo mysleli výrobcovia PC dosiek tým, že OS má zvyšovať alebo vôbec riadiť ventilátory. Ešte že mám dosku ktorá si to riadi sama.
Tu máš link, kde nikto taký problém nemá: http://www.linlap.com/wiki/lenovo+g560
Chyba bude na 90% v zle nastavenom biose, alebo v NVidia settings. Na niektorých notebookoch treba ACPI a prípadne iné veci v Biose vypnúť, nevypínal si nč? Aj keď si nevypínal, pozri sa tam a hľavne odpisuj tým čo ti chcú pomôcť.
Win7 mi ide tiež krásne tichučko, no keď dám ubuntu, tak asi nemá dobré drivre a začne to fučať jak šílené.
These drivers are experimental and not recommended, unless you are having issues with the nv driver and don't want to use the nvidia drivers.