Vzdy ak dam presuvat, kopirovat alebo mazat viac suborov ( napr viac ako 400 ) malickych suborov s velkostou cca 1mb, sa zachova nautilus strasne divoko... Proste okamzite mi vybehne nautilus na 1.1GB v RAM, a ties sa nevykresli okno s informaciou o presuvani alebo kopirovani... Je zaujimave ze to vytazenie pamete je vzdy 1.1GB aj ked zmenim pocet alebo velkost suborov, a ties potom musim vzdy nautilus ukoncit v procesoch nevrati sa uz do povodneho stavu...
Skusal som uplne odstranit nautilus aj s vsetkymi zavislostami a odznova to nahodit, pomohlo to v tom ze uz to robi len pri vecsiom pocte suborov... Stretli ste sa s tym niekto ? Pouzivam Ubuntu 10.04
Ďalším dôvodom je súborový systém, ja roky používam ReiserFS a úplná spokojnosť, kto raz vyskúša už o Ext nechce ani počuť.
Ale práca s veľkým počtom súborov je ozaj pohodlnejšia bez klikacej aplikácie.
Pretože teraz niekedy kúsok do zadu začali rozoberať jeden typ nežiadúceho chovania pri práci s veǩkým počtom súborov ak má človek zapnuté veľké stránky pamäte a pomalé médium. Teda, najčastejšie je to ak máš distribučné jadro, málo pamäte a rieši to na USB disku. Alebo, iné programy schrúmu veľa pamäte. Vtedy sa náhodne vybraný proces snaží dostať k súvislejšej pamäti a trvá mu to ako hladnému v plnom bufete.
Ako, nevravím že je to ono, ale príznaky sa na to dosť značne podobajú.