logy a zaloshky M
Mal som Kubuntu 11.04 32bit a particiu na ktorej som system mal som vyzalohoval pomocou prikazu dd if. Teraz som nainstaloval kubuntu 11.10 64bit na tu istu particiu, ale zmenil som zlozku /home. A rad by som z tej predchadzajucej verzie dostal zalozky mozila firefox, ktore som nevyzalohoval a logy, zvlast tie, kde budem vidiet kedy mashina bola zapnuta a vypnuta. Zalohovane subory su vo formate iso a nerad by som domrvil novu instalaciu. Existuje nejake riesenie ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale, to je jedno. Keby si to chcel riešiť, tak to vyskúšaš. Nechceš si o tom len tak pokecať?
Takže je jasné, že ten výraz ISO ktorý používaš z neznámeho dôvodu je nevhodne zakomponovaný. Ak by sme ho vynechali, tak tvoja otázka dostane zmysel. Teda, jednoduchá záloha vzniknutá skopírovaním obsahu logickej diskovej jednotky do súboru. Takáto záloha te ako som už písal priamo pripojiteľná. Chceš vedieť ako?
1.vyrobil som si iso subor particie kde som mal system kubuntu 11.04
2.subor iso som ulozil do presne specifikovanej lokality ako zalohu systemu
3.nainstaloval som kubuntu 11.10
4.zistil som, ze potrebujem logy a zaloshky Mozilly
5.napadlo ma, ci sa to neda vytiahnut zo spominaneho suboru iso
6.napisal som na toto forum
7.a dostal som odpovede, viz vlakno
Asi si prestanem všímať otázky ktoré majú nesúvisiaci popis s ich podstatou. Teda, určite.
Takze zopakujem
mount TvojObrazDisku Adresar -o loop
kde
TvojObrazDisku je subor vytvoreny pomocou prikazu dd if=/dev/sda1 of=TvojObrazDisku
Adresar je lubovolny adresar
Potom si otvoris Adresar a pozeras...
Toto funguje OK ak si ako parameter prikazu dd zadal particiu (v priklade sda1);
ak si zadal cely disk (v priklade by bolo sda) treba doplnit este parameter offset.
Pozn.: ako ta spravne upozornil kolega pojem ISO sa vztahuje iba na obraz CD resp. DVD
NIE HD (ISO je zkratka z ISO9660).
prikaz dd if. A ak mi o nieco islo, tak ulozit to co mozem pozerat cez mount -o loop do nejakej cielovej zlozky a tam to prezerat, inac povedane vytiahnut potrebne informacie zo suboru .iso a ulozit ich do cielovej zlozky a dalej s nimi pracovat.
mount -o loop subor.iso /mnt/niekde
musi fungovat. A potom sa s tym samozrejme da pracovat ako s normalnym diskom. Ak tento sposob nejde, tak to asi iso nebude.A nepredpokladám, že by si chalan splietol pojmy iso a obraz (kópia).
Vzhľadom na to, že chalan skutočne dostal použiteľnú odpoveď hneď v prvom príspevku a neunúval sa ani ju vyskúšať, tak je zjavné že ten problém nemal. a len si robil čiarky na papier že koľkých ľudí sa mu podarilo nachytať.
Nemá zas ekonómia zápočtové? Lebo sa mi ozaj zdá že tu niekto nadhodil neexistujúci problém, zdržoval jeho riešenie podávaním falošných informácií a namiesto toho trval na nereálnych podkladoch. Ak by chcel urobiť zápočet z praktického menežmentu, tak si vyberie reálny problém. Ale takto si len odfajkávať plytvanie dobrovolníkmi sa mi nezdá ako vhodná prezentácia do budúcnosti.
Presne toto sa tu opakuje v obdobných kalendárnych týždnoch roka.
No, a to sa nestalo. Takže mi to ozaj pripomína ten pradávny problém s fakultou managementu kde študenti nepochopia jadro zadania.