Zdavim. Vytvoril som aplikaciu pre Linux Ubuntu (Kubuntu), ktora cita data z meteorologickej stanice WS1080 (WH1080) a nasledne zobrazuje na monitore, pripadne zobrazuje len v malom priehladnom paneli, uklada data do textoveho suboru, a vo formate obrazku png, ktory sa da hned uploadnut na server a mozete cez net pozerat aktualne pocasie. Aplikacia vyzera velmi pekne a u mna ide spolahlivo. Chcel by som ju poskytnut aj inym uzivatelom Ubuntu no neviem aky sposob by bol najlepsi. Skusal som vytvorenie repozitara PPA ale je to komplikovane a asi strata casu kedze ini uzivatelia by museli vediet ktory konkretny zdroj si maju pridat aby sa im to nainstalovalo. Radsej by som to zavesil niekde na server s popisom a obrazkami o co ide a nech si to stiahne kto chce. Neviete mi poradit aky postup mam zvolit aby sa to co najjednoduchsie dostalo aj k inym uzivatelom?
Dakujem za napady. S pozdravom NM
napriklad - zaves to na github s peknym popisom, tak to robim ja.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=61683.0
Skusim to niekde zavesit ale ak mas zaujem mozem ti to zaslat aj na mail. Cim viac ludi to bude mat tym budem mat lepsi pocit ze aj moja trapna praca ma zmysel. Posli mi mail na norbertmajer@centrum.sk s verziou ubuntu ktoru mas a skompilujem to pre teba.
S pozdravom NM
Este raz dik za rychle odpovede
http://sourceforge.net/
Tu licenciu som tam dal :
License :: OSI-Approved Open Source :: GNU General Public License version 3.0 (GPLv3)
Ale osobne sa priznam ze neviem o co ide nevies mi poradit? Studovat vsetky licencie teraz nechcem. Som v praci ;)
dik
Keď som sa kedysi pýtal na licencie, dostal som takúto odpoveď:
GPL - jakmile program používáš (i beze změn), musíš distribuovat zdrojáky. Pokud tvoje práce na takovém programu staví, musí mít stejnou licenci a musíš taky dodávat zdrojáky.
LGPL - program můžeš používat i v closed source programech a nemusíš svůj program opensourcovat. Pokud ale uděláš jakoukoli změnu do LGPL programu, musíš dát k dispozici zdrojáky této upravené verze.
MIT, BSD - s takovým program si můžeš dělat co chceš, musíš ale přiložit originální znění licence.