Linux_zadanie do skoly
Vytvorte skript01, ktorý sa sa sám vypíše na štandardný výstup (1b)
Vytvorte skript02, ktorý spočíta, koľko dní je do konca semestra a zobrazí výsledok (2b)
Staci uplne nieco jednoduche Vopred dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vybral si si management alebo ekonómiu? Pretože humanitárne vedy to určite nemôžu byť.
Napr. ja som studoval na technike ale bohuzial nic take ako Linux sme nemali, co by sa mi ozaj zislo.
Podla mna to bude manazment, tam preberaju vsetko a v podstate niicc.
Skript02:
Aby si porozumel čo budeš robiť, pozri si Linux presmerovanie výstupu.
Tu zistíš čo je to cat.
Vytvorime si script, napr. takto:
echo "#!/bin/bash\n" > selfdump.sh
echo "cat $0" >> selfdump.sh
Nastavíme mu práva na spustenie
chmod +x selfdump.sh
Spustíme ho:
./selfcat.sh
"Nastavíme mu práva na spustenie
chmod +x selfdump.sh
Spustíme ho:
./selfcat.sh"
Nastavíš práva na súbor selfdump.sh a spustíš súbor selfcat.sh?
Áno správne je ./selfdump.sh
Teším sa na deň, keď budem mať takého kolegu. Dostane úlohu na základe ktorej mu pôjde plat, ale on ju nespraví lebo by ho to obmedzovalo. Ale, plat bude chcieť. A keď ho kôli takému prístupu vyhodia, tak bude chcieť ako nezamestnaný aspoň dovolenku.
Som rád, že si objasnil Tvoj pohľad na vec. Ale, nezdieľam ho s Tebou.
Inak, škoda že Tvoj otec nepoužil ochranu. Takto si sa narodil Ty, a tiež ju nechceš používať. A keď máš možnosť naučiť sa niečo čo Ti zdvihne cenu na trhu práce, tak nechceš.
A ohladom mojej práce, tak ja som študoval niečo úplne iné, ako je mojou aktuálnou náplňou práce. A rovnako je na tom dosť mojich kolegov. Nebáli sme sa učiť veci ktoré nám dopomôžu k lepšiemu uplatneniu a následne k kvalitnejšiemu životu.
A keď vidím tvoj radikálny postoj k vzdelaniu, tak nerozumiem prečo si si vybral taký nick.
A ak si si vybral na štúdiá odbor čo Ťa nebaví, tak je to čisto tvoj problém.
Mimochodom, keď sa Ťa začnú týkať Tvoje slová, že si budeš musieť nájsť odbor iný ako to čo študuje a v čom nebyniká aby boli peniažky, tak zbadáš o čom tu je reč. Zatiaľ tu len plačeš že nemáš koláce bez práce.
Tvoju provokáciu len podčiarkuje slovo v prezývke ktorú si si vybral. To slovo používajú ľudia ktor'si vážia vzdelanie a berú ho ako bohatstvo ktoré sa nedá ukradnúť. Ale, Tvoje vyjadrovanie je presne opačné. Potrebuješ Ty vôbec aspoň výučný list? Pochybujem že naň máš.
nezabúdam na to, prečo si si aj Ty vyslúžil prívlastok darmožráč.
A ak si myslíš, že školy dokážu pružne vyškoliť ľudí ktorí dokážu zaujať miesto zodpovedného pracovníka bez toho že by súkromný sektor kecal škole do smeru výučby a dotoval ju, tak si navyše aj naivka. Presnejšie povedané, jeden zo študentov hranolkového odboru. Presne tak, ako si to sám o sebe povedal. Len silno pochybujem, že tý Tvoju elektrinu využiješ aj na niečo iné ako ako obsluhu fritézy v Mekáči. Takže, nezabudni na uharku!
PS: Pracoval som s programátormi ktorú študovali elektro, a pomohlo im to v uplatnení sa v obore.
Hlúposť mlieka tečúceho po brade.
7 rokov som pracoval v energetike. Priamo som ovplyvňoval chod elektrární.
Som revízny technik elektro.
V súčasnosti pracujem na IT oddelení.
A som vďačný za prehľad, ktorý som získal aj na vysokej škole.
Skutočný technik inžinier nemôže nikdy dopredu vedieť, čo sa mu v budúcnosti zíde. Hlavne v dnešnej dobe.
A ten, čo si myslí, že skončil vysokú školu a už sa viac nemusí učiť, škoda mu tam bolo chodiť. Zabitý čas a peniaze.
Aby som to zhrnul. Hubu plnu reci ze toto mi nebude treba maju vacsinou prave studenti ktori si este poriadnu pracu na TPP so zodpovednostou nevyskusali. Neboj, zivot ta nauci ;-)
PS: si myslis ze v jadrovych elektrarniach bezi na obsluhu realtime kritickych systemov Windows XP? To ze teraz pojdes vesat kable niekde na stoziar este neznamena ze o 10 rokov toho budes mat dost a budes chciet radsej zakvasit niekde v teplom kancli. Lenze na to treba hlavu a nie dristy ze toto nas v skole neucili.
Už to tu odznelo, ale je fakt, že ukončením VŠ sa vzdelávanie nekončí. Skôr naopak. Ak si vezmeme niektoré odbory, tak pokrok ide tak rýchlo dopredu, že mnohé informácie, ktoré sme získali na VŠ, tak po jej ukončení, sú už neplatné.
Ak by som toto všetko zjednodušil, povedal by som: VŠ do vás natlačí kopec informácií a už len na každom jednom záleží, ako tie informácie využije v praxi. Ako vraví jeden môj známy: "Človek sa učí celý život a aj tak zomrie hlúpy." :)