Staršie PC trochu inak
PC nepoužívam ako písací stroj, ale ako pracovný nástroj trochu náročnejšieho užívateľa. Doma som kvôli rýchlosti prešiel z (legálnych) Win7 na Ubuntu a som spokojný, v práci však musím prežiť s tým hardvérom, čo mám - a tu sa zatiaľ Linux na XP-čko nechytá. Mám nainštalované Ubuntu s viacerými GUI, v poslednom čase používam verziu Lubuntu. Linux má podľa mojich doterajších skúseností menšie nároky na RAM, ale väčšie na procesor a grafiku... a v tom je pes zakopaný. V našich starých PC práve RAM bola priebežne dopĺňaná, kým CPU a GPU zostali pôvodné.
Používam cloudové aplikácie, najmä od Google, to mi síce doma umožnilo bezbolestný prechod na Linux, ale v práci mi to v používaní Linuxu bráni, keďže v praxi je rýchlosť často niekoľkonásobne nižšia ako na XP. Podobne flashové aplikácie - je skoro nemožné trafiť myšou na správne tlačidlo, keď grafika nestíha...
Je mi jasné, že medzi Linuxom 2011 a XP je nejaký ten rôčik, ale aj tak... existuje riešenie, ktoré by mi fungovalo plynulejšie, alebo sa musím zmieriť s tým, že na dnešný web a dnešný softvér jednoducho staré železo nestačí?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Takže skús poexperimentovať aj s rôznymi prehliadačmi internetu na ich rôznych verziách. Poprípade s rôznymi verziami flashu.