Ahojte..Dostal sa mi do rúk počitač Asus EEE 10,1",ktorý ma kompletne zavírený HDD a Win XP sa dá spustiť len v núdzovom režime..Avšak v tomto režime nemožem zálohovať niektoré doležité súbory..Myslel som,že cez Ubuntu to pojde hravo..Aj sa mi to podarilo,ale iba s jednym priečinkom..Odvtedy sa mi tam HDD ani nezobrazuje,len tie Linuxove priečinky..skušal som aj mount/etc/fstab aj sudo cfdisk/dev/sda a nič nepomohlo..Ak by ste mi vedeli nejak poradiť,bol by som Vám vďačný...ďakujem pekne
Čo vypíše fdisk -l?
fsck -t ntfs
by som zatiaľ nespúšťal. Prvé minibooky od Asus-u mali totižto maličký SSD ktorý používal kompresiu aby narástol. Ale, v tej dobe sa používali pre zmenu SSD ktoré mali strašne maličký počet prepisov, takže sa kazili. Neviem či je to ono, ale radšej by som bol opatrný ak chce človek zachrániť nejaké dôležité dáta.Takže, keďže počítač bol nazvaný Asus EEE 10.1, tak by bolo vhodné dať aspoň nejaké základné informácie o modele. Rada EEE znamenala subnotebook-y, a 10.1 je veľkosť displeja. Jak veľký disk tam podľa spomienok bol a čo o ňom píše sudo
fdisk -l
cez Live Linux? A jaký je rok výroby, poprípade typové označenie na spodnom štítku (ak sa nezošúchalo za tie roky)?