ubuntu 12.04
AMD athlon 32bit 1.67GHz, 512 RAM, graficka nvidia geforce4 mx440
ubuntu 12.04 mi na tom pojde ? ak nie tak pls hodte mi odkazy ktoru verziu by som na tom mohol bezproblemov rozbehnut ... dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
A Ubuntu verzie 7.10 je 5 rokov staré a je mimo podpory. Skús si vybrať niečo zo zoznamu, niečo čo je podporované a ešte aj nejakú dobu bude.
Keď už chceš Ubuntu, tak verziu s LXDE alebo XFCE. Jedná sa vnútorne o Ubuntu, ale nemá to tak obrovské nároky na systém. Akurát budeš musieť šachovať s ovládačom graficej karty. Ak sa teda v Linuxe budeš chcieť hrať nejaké hry alebo pozerať na filmy s väčším rozlíšením.
PS tá blbosť, že 3D desktop v dnešnej dobe vyžaduje grafickú kartu s boh vie koľko jadrami a VRAM ma rozosmieva. Android má funkčný 3D desktop a beží na oveľa slabších kartách. A tá MX440 zvláda toho dosť. Teda, dosť integrovaných grafík z dnešnej doby je v reále pomalších a musia si vypomáhať cez CPU. Aj po toľkých rokoch.
Do Virtualboxu som si nedavno na skusku dal Mageiu s viacerymi GUI a pacilo sa mi, ze je to pekne oddelene, Gnome je Gnome a KDE je KDE.
Obcas sa sice hodi nejaka aplikacia z ineho prostredia, napr. ja ako uzivatel Gnome pouzivam Krusader, ale mat vedla seba napriklad dva systemove monitory mi nie je celkom po voli.
Asi si myslel Gnome Shell.
Viem ze tato diskusia je uz starsia no itak by som sa chcel spytat... mam tento os ubuntu 12.04 len LTS bud mam nieco s pocitacom alebo som zvyknuty na w7 no zda da mi spomaleny ramku a vsetko mam OK len aj ked otvorim obchod alebo pod zda sa mi to cele akesi spomalene...
Používaš ovládač od NVidie, alebo máš Nouveau.
som zaciatocnik... akym prikazom to zistim? ale nvidiu nemam....
Napíš do terminálu lspci | grep -i vga a výstup hoď sem. Z terminálu to okopíruješ cez CTRL+SHIFT+C.
Viď tu.
pod pojmom obchod mas na mysli centrum softveru ubuntu? Ked ano, tak si nainstaluj spravcu balikov synaptic - ten defaulty ubunti je celkom dosahany. A ked ot myslis linuxim/unixom vazne, tak ti odporucam cim skor sa pozriet na apt-get pripadne aspon aptitude, je to ovela elegantnejsie riesenie na spravu softveru.