Jednoducha distribucia pre webovy prehliadac a WiFi
- bezat na tom musi len webovy prehliadac, idealne Google Chrome alebo Mozilla Firefox, ine aplikacie nie su potrebne
- potrebujem funkcne WiFi, kabel pouzijem len pri instalacii, potom uz nie
- instalacia podla moznosti bez hlbsich znalosti Linuxu (sam si vlastne distro zostavit nedokazem a ak nebude WiFi chodit "samo", tiez s tym mozem mat problem)
- podla moznosti nech to nie je pomalsie ako WinXP, co su tam teraz
K tomu zelezu: Intel Pentium M 1.6, 768 MB RAM, grafika ATI Mobility Radeon 9700. WiFi to ma Intel PRO/Wireless 2200 BG
Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
chcel by som vediet ako to s tou podporou teda je, detailne
tak co podla teba stane ked si nainstalujem ubuntu 12.04.1 LTS a pridam si tam prostredie lxde? Len to, že sa lxde a balíky s ním súvisiace prestanú po 18 mesiacoch aktualizovať.
chcel by som vediet ako to s tou podporou teda je, detailne Ak dokážeš používať nejaký emulátor terminálu... počkaj, už by som mal asi skončiť, lebo to bude na teba veľa. Takže zjednodušene, ubuntu sa rozhodlo vydať smerom, že podpora rôznych balíkov sa líši. Spadajú do troch kategórií, v prvej je podpora zabezpečovaná po dobu 18 mesiacov, v druhej 3 roky a v tretej tebou spomínaných 5 rokov.
da sa to obist ako som uz povedal, dat si ubuntu a potom doinstalovat lxde, to vsak nieje uplne idealne riesenie, preto skusim vymysliet nieco ine Toto ma opäť dostalo, ako ti to pomôže? uvedomuješ si, že K/L/Xubuntu/Ubuntu majú rovnaké repozitáre, takže jediné, čo ti ostáva je to, že si budeš balíky, v ktorých sa objavia bezpečnostné chyby a bude po dobe podpory, kompilovať sám.
Inak dobu podpory zvyčajne zvyknú uvádzať v informácii o balíku
apt-cache show balík
,teda ak sa niečo nezmenilo, od vtedy, čo som naposledy videl ubuntu.A teraz otazka: dat prednost Lubuntu 12.04, alebo 12.10? Neviem, do akej miery problemy a nestabilita Ubuntu 12.10 suvisia s Unity, pripadne s (ne)kompatibilitou s Gnome Shell. Teda ci bude Lubuntu 12.10 fungovat korektne, alebo radsej pockat a nainstalovat tam 12.04...
A ta siet, to mala byt druha mucha, ktoru som chcel zabit - t.j. zistit, ci mi v novom virtualnom stroji siet bude chodit. Uz som zistil, nechodi... Idem to dat do samostatneho vlakna.
Tu chybu je potrebné prečítať poriadne. Bez toho sa dá odporučiť iba použiť iné inštalačné médium. Hoci aj alternate. Ale 64bit to nebude.
Ubuntu 12.04 (as well as Kubuntu 12.04 and newer Ubuntu versions) uses the PAE Linux kernel by default for 32bit ISOs so old computers that don't support PAE can't boot the latest Ubuntu version. But there is a way to install Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin on computers without PAE support: using the non-PAE netboot Minimal ISO (there are also some alternatives, see below).
The non-PAE netboot mini ISO lets you install the non-PAE kernel and the desktop environment you want: you can select to install Ubuntu Desktop (with Unity), Kubuntu Desktop and so on. One note though: since the minimal CD will download packages from online archives at installation time instead of providing them on the install CD itself, you need a working Internet connection during the installation.
Ak som to dobre pochopil, od verzie 12.04 to uz na tom stroji nerozchodim, jedine ze by som instaloval z Ubuntu minimal ISO. Lubuntu asi take nieco nema, vsak? Takze este mozem pohladat starsiu verziu Lubuntu, alebo sa poobzerat po inych distribuciach...
Ale, prečo Ťa mýlil?
Tu je to popísané, a dovolím si rovno aj zacitovať:
Starting with Ubuntu 12.04 LTS, both versions will receive 5 years support.
Byť Tebou, tak si každú informáciu od anonyma overím.
Ale ajtak. Pre človeka ktorý chce fungovať na WORM médiu je táto informácia podstatná asi ako že na severozápadnom úpetí pohoria Andy práve prší. Write once, read many vylučuje pravidelné záplaty.
a bež do školy za tetou angličtinárkou, aby ti vysvetlila, čo znamená "both", lebo v tom nemáš veľmi jasno... poprípade jej môžeš darovať nejakú novú doménu
Takže, áno. Naozaj sa môžeš obrátiš na tetu angličtinárku. A spravíš len dobre.
PS: A popros ju nech Ti preloží následujúce slová:
Z jednej vety článok nepochopíš.
bo mas cely ftp free !!! http://ftp.energotel.sk/
to si kazdy moze "chodit" +-
Ako je to s tym Androidom, pojde to len na vymenovanych znacnach, alebo sa to da rozchodit aj na inom zeleze?
Mozno to skusim aspon vo Virtualboxe (ak pojde), na novy mobil alebo tablet teraz nemam.
Tam nájdeš odpovede aj tvoje otázky, avšak ak chceš odbornejšie odpovede na konkrétne ISO-zostavenia Android x86, DOPORUČUJEM Ti položiť jednoduchú otázku do tohoto výborného Fóra, tak ako sa pýta na starý laptop tento tazateľ, kuk:
https://groups.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/android-x86/pdRIxsr3T5Q
Použitie formy LiveCD Android x86 je tiež výborný spôsob ako zistiť, či ti to pôjde, a prečo nepôjde ...
:-)
Mini CD mi nepomohlo, dostal som sa len po uvodne menu, dalej uz nie. Potom som skusil nainstalovat Lubuntu 11.10, to mi nenabehlo vobec, nakoniec som uspel s verziou 10.04. Nabehne to za zlomok toho casu co XP-cko, aj WiFi mi krasne ide (pod Win to vzdy haprovalo). Jediny zadrhel je pri vypinani, samo sa to nevypne, musim podrzat vypinac. Ale ked si uvedomim, ze som ho uz chcel dat do srotu, tak toto je len taka drobnost. :-)
Este vaham, ci sa drzat hesla "Lepsi vrabec v hrsti...", alebo to skusit upgradnut na 12.04 alebo 12.10.
12.10 vypadá na poriadny nedorobok a nepáči sa mi kam to ubuntu smeruje.
halt
a enter ...