Vo win7 mám nainštalovaný najnovší VMwareplayer a v ňom ubuntu 12.10 a ako druhú virtuálnu mašinu Kubuntu 12.10. Problém je v použití zdieľaného priečinka MUSIC z windowsu (tam je nastavený na zdieľanie). V ubuntu 12.10 v pohode funguje zdieľaný priečinok aj prehráva hudbu. Keď dám ale zdieľať v Kubuntu 12.10 vypíše "Unable to update run-time folder sharing status: There was an error mounting Shared Folders file system inside the guest operating system. (Nemožno aktualizovať run-time zdieľanie zložiek stav: Došlo k chybe pri montáži Zdieľané priečinky systému súborov hosťujúceho operačného systému.)" a nepripojí zdieľaný priečinok. Kde môže byť problém?
"Keď ľudožrút používa vidličku a nôž, znamená to pokrok?"
Nakoniec som inštaloval ešte sambu4. Celý problém mám s tým, že pri inštalácii ma nepýtalo heslo a keď spustím sambu, pýta ma heslo. Keď dám heslo správcu systemu, nevezme ho, ked dám bez hesla, nevezme ho, takže už som v koncoch. Môžem to nejako spraviť?
control userpasswords2
Toto isté heslo musí mať užívateľ nastavené aj v Ovládacie panely -> Užívateľské účty
Predchádzajúca generácia Samby 3 mala jednoduchšie nastavenie a stačilo len zopár klikov ak si chcel zdieľat z guest-a do hostiteľa. V prípade ak si chcel len z hostiteľa (hypervízora) namapovať zdieľaný priečinok, tak stačilo mať dokonca iba samba klienta. Ale, aj to je kanón na vrabce a samozrejme že dosť podnikových antivírus firewallov takéto veci blokovalo.
TakŽe skús zvážiť či si nechcel zdieľané priečinky tohoto typu.
Ale,
Takže, logy z inštalácie nehlásili nejakú chybu? Ja len či je to naozaj nainštalované.