Unity vs. Gnome Shell
Doteraz som pouzival Ubuntu + Gnome Shell, ale po upgrade na 12.10 mi Shell nefungoval podla mojich predstav, tak som nedobrovolne presiel na Unity. A zistujem, ze v niektorych oblastiach ma navrch. Konkretne mi napriklad viac vyhovuje praca s plochami (Alt+Tab prepina iba v ramci plochy) alebo posledne pouzite aplikacie.
Preto ma zaujima, ci je Shell taky "nedokonceny" vo vseobecnosti, alebo sa to tyka len Ubuntu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale jedno pozitivum mu nemozem upriet - v ramci mojich pokusov s Lubuntu (vid moju otazku na stary notebook) si instalacne CD vzal moj 11-rocny synator (doteraz zaryty windowsak) a nainstaloval si to. Po aktualizacii mu zacal chodit aj zvuk, takze mozno tiez prejde na Linux. :-)
Moj druhy pokus bol uspesnejsi mozno preto, ze som nevyberal podla vzhladu prostredia, ale podla popularity distribucie, takze som si nainstaloval Ubuntu. Gnome 2 som uz velmi nestihol, ale na Shell som si zvykol rychlo. Dnesne Gnome ma urcite menej moznosti nastavenia ako KDE, ale je intuitivnejsie. Chvilu som skusal aj KDE, bolo to sice pekne, ale niektore veci som dodnes nepochopil, ako funguju a manualy sa mi studovat nechce.
Inak, mne osobne Gnome 3 stale vyhovuje viac ako Windows do verzie 7. 8-cku som zatial nemal moznost skusit. Teraz po prechode na Unity mam v tom trochu chaos, ale donedavna mi v praci (WinXP) ruka vzdy zabiehala do laveho horneho rohu. :-) A to som Gnome Shell pouzival asi rok, kym Windows 95 a novsie 16 rokov...