zdravím mám jeden problém , tým je že ked spustím svoj os čí už do pracovného prostredia unity alebo gnome tak mi chýba v unity horná lišta a bočný výsuvný panel s ikonama a v gnome mi samozrejme chýba aj spodná aj horná lišta , ked spustím terminál ctrl+alt+t tak tam lištu mám normálne aj v oknách ked spustím cez terminál firefox atd ale jednoducho ked sa prihlásim do os a sputím to pracovné prostredie tak sa mi nenačítaju lišty . spustí sa mi dokonca aj conky ale to je všetko . ako som povedal cez terminál šlo spustit vše ale len cez terminál sa fungovať nedá . zdá sa mi že chyba nastala ked som sputil pracovné prostredie openbox ktoré je v beta verzii ako pracovné prostredie pre steam ked chcete mat spustený len steam . možno chybu sposobil java ktorú som inštaloval ale aj po nom som pár krát sputil protredie bez chýb . neviete poradiť ako tútu chybu vyriešiť . dik moc vopred za vaše rady
Samého ma to zaujíma, či tento skript bude fungovať, lebo nepoužívam Unity ...
1/
Inštalácia skriptu, zadaj v Termináli:
sudo add-apt-repository ppa:amith/ubuntutools
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-reset
spusti skript v Termináli príkazom:
unity-reset
:-)
Daj vedieť aj pre ostatných, ako si dopadol ...
Pripomínaš mi toho jedného típka odtiaľto, ktorý bez toho aby sa aspoň presvedčil, vyhlasuje ihneď rozsudky, v ktorých chce ukázať naokolo čo všetko vie. Takýto človek si zasluhuje iba ľútosť.
Takže vyskúšaj ten PPA balíček z horeuvedeného.
Ten príkaz o ktorom hovoríš Ty je default pre Unity a fakt NEFUNGUJE ...
Ten script, ktorý Ti radím nainštalovať ale je podobný iba tým, že má rovnaký názov ako ten príkaz z Unity (ktorý nefunguje).
Všetko, ahoj.
https://launchpad.net/~amith/+archive/ubuntutools
A z tohoto opisu som vychádzal:
http://askubuntu.com/questions/127240/missing-launcher-after-12-04-upgrade
Takže, stačí keď si dáš v správcovi súborov zobraziť aj skryté súbory (tie s bodkou). Potom pôjdeš do svojho domovského priečinku, a niekam presunieš tie skryté súbory s bodkou. Následne sa stačí odhlásiť a prihlásiť.
midnight commander
v textovom móde.PS : príkaz znie sudo nautilus pre terminál, alebo gksu nautilus pre spúšťač
Požívaj to len keď potrebuješ pracovať s neobmedzenými právami.
Ale, k tomu aby manipuloval s vlastnými súbormi ktoré obsahujú jeho vlastnú konfiguráciu nemusí mať eskalované vyššie privilégiá. Takže bez sudo.
Lepšie je tie priečinky naozaj niekam presunúť (schovať). Keby náhodou chýbali napríklad bookmarky prehliadača, tak sa dajú naspäť podhodiť na pôvodné miesto.
To Ctrl+H funguje vo veľa klikátkach (Hidden).
Kto si nahrával čo i len fotky z foťáku, vie. Ale, to je už dosť silný off topic. Dúfam, že to ten chalan už vyriešil.