do kancelarie
Pytam sa preto lebo na offiacl www maju pisane toto : http://www.linuxmint.com/download.php
A version without multimedia support. For magazines, companies and distributors in the USA, Japan and countries where the legislation allows patents to apply to software and distribution of restricted technologies may require the acquisition of 3rd party licenses*.
TOTO JE PISANE PRI Cinnamon No codecs a MATE No codecs
treba si rozkliknut ten link .
Lebo rad by som nahodil mint s KDE , mato pekne efekty :D
Dakujem za pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Povodne som chcel ubuntu ale to sa neda prenaucit ludi ktori poznaju len xp a 7 . ubuntu je moc OSX vzhlado , a ked so nasiel tento mint bol som v uzase .
ja tam nahodim co treba a potom to zalohujem cele "Ccko" na inu particiu a hotovo .
Asi pred dvoma týždňami som riešil záhadu pádov KDE cez telefón u kámoša. Diktoval som mu príkazy a ono to vôbec nereagovalo, nakoniec som zistil že to je bug Konsole. Teda myslel som si že je láma a klepe tam blbosti, ale ďalší príbeh to osvetlil.
Predvčerom mi volal druhý kámoš, že mu stále padá plazma, tak hybaj do Konsole a ideme to riešiť. sudo apt-get install ... Vypísal hotovo sudo apt-get install -f vypísal hotovo. (Tu som si spomenul na predošlý prípad) No tak sa prepneme ctrl+alt+F1 do terminálu, prihlásime sa a ono nám Konsole rozbila baličkovací systém do takého stavu, že som to ešte nevidel ani nepočul. (Teda nie len ten, ale aj bash začal hádzať neuveriteľné hlášky) Skončilo to: Vyzálohuj si /home a preval to novou inštaláciou, ale už neskúšaj KDE.
Ako správny hater hovorím neskúšaj KDE, je to stále v alpha verzii a skús niečo stabilné, pretože nerád počúvam ako ľudia nadávajú na Linux a pritom za to môže pár chaotických vývojárov od KDE.
V predchádzajúcich vydaniach používali takto prispôsobené GNOME 2, teraz Cinammon a Mate.
Usporiadanie panelov môže byť akékoľvek a ľahko sa mení. Aj ja som kedysi gnome upravoval tak, aby malo jeden panel dole - kvôli ľuďom zvyknutým na win.
také niečo by bolo aj keby KDE vôbec nebolo
Screen v podpise
Prostredie KDE tu bolo skôr ako GNOME.
Lenže používalo veci, ktoré neboli celkom pod slobodnou licenciou a malo/má "príliš veľa nastavení", s ktorými si nevedeli/nevedia "bežní" používatelia rady.
Mimochodom.
Skúste si v Gnome nastaviť správanie sa druhého pripojeného monitora.
Nižšie som uviedol svoju osobnú skúsenosť.
Dodnes ho bez problémov používajú.
Osobne preferujem kubuntu pred linux mint kde.
Prakticky stačí doinštalovať kubuntu-restricted-extras a je z toho mint kde s kódekmi.