NVidia ovládač
mám taký problém, naištaloval som si CAD program (DraftSight) a nejde mi v modelovom priestore kurzor, v menu ide. Našiel som si že by to mohol byť nejaký bug spojený s ovládačmi grafickej karty.
Mám Debian Wheezy 64bit, grafická karta je NVidia GF560, ovládač mám uzavretý inštaloval som ho podľa tohto návodu http://linuxos.sk/forum/21313/index.html .
A teraz k problému alebo lepšie chcel by som si nainštalovať najnovšie ovládače ku karte (NVIDIA-Linux-x86_64-310.32.run), ktoré som si stiahol z oficiálnych stránok NVidie len neviem ako na to vie mi niekto poradiť?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
[...] waiting for /dev to be fully populated udevd [440] unknown key. "BUS" in /etc/udev/rules.d/FT-rockey.rules:1
Udevd [440]: invalidrule '/etc/udev/rule.d/ft-rockey.rules:1'
Udevd [440]: unknown key 'BUS'in /etc/udev/rule.d/ft-rockey.rules:1'
Udevd [440]: invalidrule '/etc/udev/rule.d/ft-rockey.rules:1'
Edituj /etc/modprobe.d/blacklist.conf tak, že na konci textu dáš 1 riadok prázdny a dolu dopíš tieto 2 riadky a daj uložiť zmenu:
# Blacklist nouveau
blacklist nouveau
Potom je dobré restart a cez Recovery mode v GRUBe inštalovať.
- A problém čierna obrazovka pri nabootovaní do recovery módu (v prípade ak sú Nouveau ovládače v blackliste, a ešte nemáme nejaké ovládače od NVidie) je tiež jednoduché riešenie a to editovanie riadka GRUB_CMDLINE_LINUX=“ “ nasledovne GRUB_CMDLINE_LINUX=“nomodeset“ v súbore /etc/default/grub a nezabudnúť urobiť update grubu # update-grub2 aby ste sa nečudovali ako ja, že prečo mi to nefunguje keď som to robil druhýkrát z pamäti
Ináč veľmi pekne ďakujem za pomoc