randr
mám jeden problém s monitormi a to že po štarte sú zdvojené a rozlíšenie je toho menšieho. Kartu mám NV ovládače mám nouveau, ovládače od NV čo sú v debiane nepracujú úplne správne. Najnovšie sa mi nepodarilo nainštalovať.
Xorg.conf som nemal tak som ho spravil ale už defaultne mi to blblo tak že rozlíšenie bolo zlé a obraz bol posunutý o jeden monitor takže som nevidel login obrazovku.
A preto sa chcem spýtať či je možne vytvoriť taký script aby fungoval ako tento príkaz: xrandr --output DVI-I-1 --mode 1600x1200 --pos 0x0 --rotate normal --output DVI-I-2 --mode 1280x1024 --pos 1600x88 --rotate normal
Alebo ako uložiť nastavenia xrandr aby sa načítali pri štarte?
Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skôr je otázka aký je prihlasovací menežér (DM). Otázka prečo Debian na desktop s novou grafickou kartou je zbytočná.
daj si do rc.local niečo na spôsob :
sh -c 'sleep 60, xrandr ....'
Ale pozor na úvodzovky.
A keď potrebuješ nový SW (ovládače alebo programy), tak radšej zváž nejakú distribúciu čo neobsahuje tak staré veci ako Debian. U nás je blbuntu už aj v autobusoch a púšťa nám kolibríky.
sh -c 'sleep 60; xrandr ....' &
<#! /bin/sh
### BEGIN INIT INFO
# Provides: rc.local
# Required-Start: $all
# Required-Stop:
# Default-Start: 2 3 4 5
# Default-Stop:
# Short-Description: Run /etc/rc.local if it exist
### END INIT INFO
PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
. /lib/init/vars.sh
. /lib/lsb/init-functions
do_start() {
if [ -x /etc/rc.local ]; then
[ "$VERBOSE" != no ] && log_begin_msg "Running local boot scripts (/etc/rc.local)"
/etc/rc.local
ES=$?
[ "$VERBOSE" != no ] && log_end_msg $ES
return $ES
fi
}
case "$1" in
start)
do_start
;;
restart|reload|force-reload)
echo "Error: argument '$1' not supported" >&2
exit 3
;;
stop)
;;
*)
echo "Usage: $0 start|stop" >&2
exit 3
;;
esac>
Do tohto scriptu mám dať sh -c 'sleep 60; xrandr --output DVI-I-1 --mode 1600x1200 --pos 0x0 --rotate normal --output DVI-I-2 --mode 1280x1024 --pos 1600x88 --rotate normal' & ? Ak hej tak kam nemám zatiaľ vôbec žiadne skúsenosti s scriptami
Škoda, že sa do Slovenčiny nedá preložiť rozdiel vo výrazoch workaround a solution.
Ďakujem za pomoc