randr
mám jeden problém s monitormi a to že po štarte sú zdvojené a rozlíšenie je toho menšieho. Kartu mám NV ovládače mám nouveau, ovládače od NV čo sú v debiane nepracujú úplne správne. Najnovšie sa mi nepodarilo nainštalovať.
Xorg.conf som nemal tak som ho spravil ale už defaultne mi to blblo tak že rozlíšenie bolo zlé a obraz bol posunutý o jeden monitor takže som nevidel login obrazovku.
A preto sa chcem spýtať či je možne vytvoriť taký script aby fungoval ako tento príkaz: xrandr --output DVI-I-1 --mode 1600x1200 --pos 0x0 --rotate normal --output DVI-I-2 --mode 1280x1024 --pos 1600x88 --rotate normal
Alebo ako uložiť nastavenia xrandr aby sa načítali pri štarte?
Ďakujem
Skôr je otázka aký je prihlasovací menežér (DM). Otázka prečo Debian na desktop s novou grafickou kartou je zbytočná.
daj si do rc.local niečo na spôsob :
sh -c 'sleep 60, xrandr ....'
Ale pozor na úvodzovky.
A keď potrebuješ nový SW (ovládače alebo programy), tak radšej zváž nejakú distribúciu čo neobsahuje tak staré veci ako Debian. U nás je blbuntu už aj v autobusoch a púšťa nám kolibríky.
sh -c 'sleep 60; xrandr ....' &
<#! /bin/sh
### BEGIN INIT INFO
# Provides: rc.local
# Required-Start: $all
# Required-Stop:
# Default-Start: 2 3 4 5
# Default-Stop:
# Short-Description: Run /etc/rc.local if it exist
### END INIT INFO
PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
. /lib/init/vars.sh
. /lib/lsb/init-functions
do_start() {
if [ -x /etc/rc.local ]; then
[ "$VERBOSE" != no ] && log_begin_msg "Running local boot scripts (/etc/rc.local)"
/etc/rc.local
ES=$?
[ "$VERBOSE" != no ] && log_end_msg $ES
return $ES
fi
}
case "$1" in
start)
do_start
;;
restart|reload|force-reload)
echo "Error: argument '$1' not supported" >&2
exit 3
;;
stop)
;;
*)
echo "Usage: $0 start|stop" >&2
exit 3
;;
esac>
Do tohto scriptu mám dať sh -c 'sleep 60; xrandr --output DVI-I-1 --mode 1600x1200 --pos 0x0 --rotate normal --output DVI-I-2 --mode 1280x1024 --pos 1600x88 --rotate normal' & ? Ak hej tak kam nemám zatiaľ vôbec žiadne skúsenosti s scriptami
Škoda, že sa do Slovenčiny nedá preložiť rozdiel vo výrazoch workaround a solution.
Ďakujem za pomoc