instalacia linuxu na usb
Nemam mam nefunkcnu mechaniku, na kompe mam kubuntu a celkom rad by som si nainstaloval freeBSD na usb kluc. Problem je vsak v tom, ze ked namontujem iso file tak neviem ako dalej, pretoze mi nefunguje ani dd ani cp. A volakedy ked som podobnu akciu robil vo Widlach, tak v namontovanych suboroch bol setup.exe co trochu zlahcovalo situaciu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
sdb1 si nahraď svojim USB a zmeň názov iso súboru.
1.v partition manageri som si usb kluc naformatoval na ext4 a nastavil flag boot
2.pouzil som presne tvoju formu prikazu
3.na usb kluc som sice dostal instalacku freeBSD, ale nejde nabootovat ani po zmene v BIOSE
4. je pre mna velkou neznamou naco potom pri tomto druhu akcie pouzivat virtualnu mechaniku, aspon ja nevidim zmysel.
Iso si môžeš pretvoriť cez
unetbootin
, alebo môžeš použiť memstick image.V opačnom prípade si pozri môj predchádzajúci príspevok ešte raz.
ako pisu v instrukciach, mi sposobil ten isty vysledok - flash nebootuje. No neviem, nie je to aj napr. velkostou 8GB, zeby ho bral ako particiu alebo tak nejak...
Predpokladám, že si pomocou dd nahral daný súbor na správnu časť zariadenia. Čo bolo cieľom?
Predpokladám, že pri výsledku "flash nebootuje" si aj pozrel znenie chyby podľa ktorej sa dá nájsť riešenie. Aké bolo znenie chyby?
cielom v prikaze dd bol moj kluc /flash/, /dev/sdd1
chybu som nevedel ako pozriet, pretoze, ked flash nebootuje, v tomto pripade ked som nic nenapisal, tak som mal ciernu obrazovku s kurzorom hore vlavo.
2.preformatoval som flash na ext4, aby som mal cisty disk
3. nalogoval som sa ako root a napisal som dd if=FreeBSD-9.1-RELEASE-i386-memstick.img of=/dev/sdd1
4.vysledok prikazu bol:
1250352+0 records in
1250352+0 records out
640180224 bytes (640 MB) copied, 167.151 s, 3.8 MB/s
5.reboot compu a nastavenie bootovania flashu
6.start compu
7.cierna obrazovka s kurzorom vlavo hore