Caute. Neviem kam to napisat tak to dam sem.
Nedavno som si skusil spustit livecd kubuntu a zistil som ze sa KDE tak zmenilo ze ho neviem vobec efektivne pouzivat.
Nemal by niekto znalosti a chut vytvorit podrobne clanky kde by boli navody na pouzivanie linuxovych grafickych prostredi? KDE, Gnome-shell, Unity a pod. Take lxde, xfce je este dost zalozene na windows a da sa rychlo pochopit aj ked pre zaciatocnika by tiez nezaskodil sprievodca pouzivanim.
Ja vidim problem s odmietanim tychto prostredi aj z toho dovodu ze ludia hned nechapu ako ich pouzivat a je to pekne vidiet aj na takom W8.
Co vy na to. Bolo by to uzitocne?
P.s Pripadne som zle googlil a taketo navody su v sk/cz na nete?
Ja pouzivam gnome fallback(gnome-panel). To KDE som skusil iba zo zvedavosti lebo dost casto citam ako ho chvalia a prekvapilo ma aky je iny od doby co som ho niekedy davno skusal.(3.5?)
IceWM som skusal este ked bol navod na abclinuxu. Zaujimave ale musel by som si rozbehavat akceleraciu(compiz) lebo sa mi nepaci vykreslovanie neakcelerovanych okien. To uz potom straca vyhodu nenarocnosti a pre svoju lenivost :D si radsej priohnem ubuntu ako skladat IceVM a aj tak by to dopadlo tak ze by sa to podobalo na gnome-panel. :D
Intel grafika. V procesore i3 arrandale. Na akcelerovanom je to OK.