zdravím páni. S prechodom z mintu na sabayon bojujem s pre mňa novými a inými vecami, ale zatiaľ to ide. len jednu vec som nenašiel. Keď som chcel v minte inštalovať soft, ktorý nebol v repozitároch, dal som si vyhľadať buď deb alebo ppa. existuje takáto možnosť aj pre sabayon (gentoo) ?
inštalácia softvéru na sabayon
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
V Sabayon môžeš použiť ebuild s Gentoo.
a jéjda...
Ono je to len hrozne rozťahané, teba zaujíma:
Pozri si popis a príkazy pod nimi.
A ešte vyhľadávanie balíčku
Ku bedňa iba prídaám ešte: Nirvana Community Repository
Nezabudni predtým vždy urobiť úspešnú sync ...
vyskúšam, dám vedieť.
pripadá mi to ako alternatíva k apt-get install. No ak ten balík nie je v repozitároch, tak ho aj tak nenainštatujem.Ale som rád že som si to pozrel, je to šikovné. Mne skôr išlo o alternatívu k ppa respektíve k spôsobu inštalácie nejakého softvéru stiahnutím z netu. Napríklad stiahnem Picasa.deb a otvorím inštalátorom balíkov. V Ubuntu samozrejme. Alebo zadám Google ppa vokoscreen a nájdem spôsob na pridanie repozitára. Tak ma zaujíma či niečo podobné existuje aj tu.
V Gemtoo/Sabayon je to ešte jednoduchšie, ale návod som ti už dal, tak kde je problém?
nie je v zásade problém. Tie body 1-6 sú o inštalácii z kódu, to ďalšie je okolo emerge. O tom som písal že je to ako apt - get install. Len neviem kde mám tie balíky hľadať. Napríklad na stránkach autora je na stiahnutie deb alebo rpm. A niečo zbalené. A to zbalené je to čo potrebujem, Áno?
A skúsil si či to nenájde emerge?
Inak áno, na kompiláciu potrebuješ zdrojový kód, ktorý býva zabalený.Áno, skúšal som to. emerge nájde to isté čo správca systému rigo. Dal som to synchronizovať, trvalo to dve pivá a chvíľu navyše, ale napríklad Picasa tam nebola. Preto som sa pýtal aj na to, či je možné pridať iné repozitáre niečo na spôsob ppa. Skúsim aj tu kompiláciu, len by som potreboval poradiť, čo mám hľadať. Picasa.deb to určite nebude. Akú koncovku majú tie balíky, alebo ako zistím že je to ten balík?
Tak si zroluj nižšie a pozri sa na overlays, odporúčajú použiť layman
Balíky so zdrojákmi majú väčšinou koncovku tar.gz, bz2, tar.
som bol debil keď som na angličtine spal.
Stiahni si ten balíček a skompiluj, na čo čakáš? :-)