Zdravím, privítal by som Vaše postrehy a názory o tom, ktorá linuxová distribúcia / DE má najlepšiu slovenskú lokalizáciu. Chcel by som totiž aby ju využívali aj moji rodičia, ktorí nevedia po anglicky.
Distro/DE s najlepšou slovenskou lokalizáciou
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
podľa mojej skúsenosti V sabayon s kde mám všetko v Sk. Ešte aj gimp. okrem toho sa mi to za pár mesiacov čo to používam ani raz nezdrbalo.
Toto je veľmi skreslené tvrdenie. Distrá založené na Ubuntu, teda aj Kubuntu (KDE) je úplne preložené do SK. V ktorom distre nie je napr. aj spomínaný Gimp preložený??
V minte 16 kde
Tony: este by si mohol pridat informaciu ake aplikacie budu rodicia pouzivat. Ako pisal janek-m, vsetko na baze Ubuntu (Kubuntu, Xubuntu atd.)je dobre prelozene.
Oni by pouzivali len takze zakladne veci ako je firefox a pripadne nejake office aplikacie. Ide skor o to aby pop-upy alebo menu boli poriadne prelozene do SK, lebo napriklad v LXLE, ktore je zalozene na Lubuntu dost velka cast menu je po anglicky.
K Lubuntu sa nemôžem vyjadriť, nikdy som ho nepoužíval, ale Xubuntu, Ubuntu a aj Kubuntu sú veľmi dobre lokalizované do SK a Tebou spomínané aplikácie tiež.
Nemal si nejaké staré distro?
Tony: ešte ma napadlo, že možno po inštalácii bude treba stiahnuť a inštalovať lokalizačný balíček pre Tvoje distro a zmeniť nastanevia, ak si ich neurobil počas inštalácie. Ale to nie je žiadny problém. Good luck.
Prekladá sa prostredie a neviem o tom, že by platil iný "Gnome" preklad pre Ubuntu a iný pre daľšie distrá. Napr. KDE má preložené toto
Pre Gnome hľadaj na Launchpad-e
A samozrejme iný stav prekladu je u Cinnamonu, Xfce, Enlightenment, atd.. Osobne si myslím, že by sa mohli do prekladov zapojiť mnohí používatelia linuxu, ktorí majú záujem na zlepšení stavu lokalizácie do slovenčiny.