Ahojte...Ako mam odovzdat parametre mojej funkcii?
<form name="formular1">
<div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input name="meno" type="text" class="Text_Area" />
<input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="form_vypis(formular1,meno);"/>
</form>
a v scripte je funkcia takto :
function form_vypis(a,b) {
window.alert(document.a.b.value);
}
Prvku s ktorým chceš pracovať priradíš "id", potom si ho cez getElementById prečítaš.
</code>
Aj k tekemuto zapisu som sa uz dostal,len par stranok v knizke dalej :) Ale dakujem...V postate jednoduche riesenie je <form name="formular1">
<div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input name="meno" type="text" class="Text_Area" />
<input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="window.alert(document.formular1.meno.value);"/>
Aspon pre tento priklad co som robil...Mne slo hlavne pochopit to...Co ked nastane situacia,ze tych formularov bude viac?Potom formular.meno,na tento sposob radsej...
Každý prvok musí mať jedinečné "id", hocikde v skripte si jeho obsah potom prečítaš. Prípadne opačne priradíš mu hodnotu napr.
Odkazom môžeš meniť napr. "href", divom "innerHTML", príklad:Pri tvorbe webu treba rozmýšľať webovo a nie ako keď píšeš klasickú aplikáciu. Veľa vecí je asynchrónnych, riadených udalosťami, ako aj ten tvoj príklad je riadený udalosťou onClick.
Dakujem velmi pekne... :) Pochopene,zvladnute :)
tesime :) a vela zdaru aj s linuxom a vela sprav a prispevkov na linuxos.sk ;)