Ahojte...Ako mam odovzdat parametre mojej funkcii?
<form name="formular1">
<div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input name="meno" type="text" class="Text_Area" />
<input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="form_vypis(formular1,meno);"/>
</form>
a v scripte je funkcia takto :
function form_vypis(a,b) {
window.alert(document.a.b.value);
}

alert('Hodnota 1: '+a+' , hodnota 2: '+b);Prvku s ktorým chceš pracovať priradíš "id", potom si ho cez getElementById prečítaš.
<script> function form_vypis() { alert('Hodnota je: ' + document.getElementById ("meno").value); } </script> <form name="formular1"> <div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input id="meno" name="meno" type="text" class="Text_Area" /> <input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="form_vypis();"/> </form></code>
Aj k tekemuto zapisu som sa uz dostal,len par stranok v knizke dalej :) Ale dakujem...V postate jednoduche riesenie je <form name="formular1">
<div class="Form_Text">Zadaj meno : </div><input name="meno" type="text" class="Text_Area" />
<input type="button" value="Over" class="ClickMeButton" onclick="window.alert(document.formular1.meno.value);"/>
Aspon pre tento priklad co som robil...Mne slo hlavne pochopit to...Co ked nastane situacia,ze tych formularov bude viac?Potom formular.meno,na tento sposob radsej...
document.getElementById ("meno").value) Sa da ako pouzit ked ich je viac?Každý prvok musí mať jedinečné "id", hocikde v skripte si jeho obsah potom prečítaš. Prípadne opačne priradíš mu hodnotu napr.
document.getElementById ("meno").value = "01Laky";Odkazom môžeš meniť napr. "href", divom "innerHTML", príklad:<a id = "meno" href = "http://linux.com">linux.com</a> document.getElementById ("meno").href = "http://linuxos.sk"; document.getElementById ("meno").innerHTML = "linuxos.sk"; <div id = "meno">Pôvodný text</div> document.getElementById ("meno").innerHTML = "Nejaký text";Pri tvorbe webu treba rozmýšľať webovo a nie ako keď píšeš klasickú aplikáciu. Veľa vecí je asynchrónnych, riadených udalosťami, ako aj ten tvoj príklad je riadený udalosťou onClick.
Dakujem velmi pekne... :) Pochopene,zvladnute :)
tesime :) a vela zdaru aj s linuxom a vela sprav a prispevkov na linuxos.sk ;)