Zdravíčko, po dlhej dobe zas pýtam radu bratia v linuxe...
Potreboval by som rozbehnúť teamspeak3 server (i386) pod architektúrou ARM. Veľa stránok odkazuje na qemu. Nainštaloval som ho, ale ak sa snažím spustiť príkaz:
qemu-i386-static ./ts3server_linux_x86
Tak mi to vypľuje toto:
/lib/ld-linux.so.2: No such file or directory
Chcem to rozchodiť na cubietrucku s distrom Lubuntu server. Vedeli by ste mi helpnúť?
Tým štýlom spustíš iba staticky linkované veci. Lepšie je spustiť cez qemu jadro a dať mu disky s zvyškom distribúcie kde je aj daný program.
Len neviem čo si sľubuješ zrovna od spúšťania x86 v emulátore. Pochybujem že z A20 vyžmýkaš pri emulácii viac ako cca 50MHz až 100MHz x86 a to asi nebude stačiť na ten program, špeciálne keď jeho výrobca radšej nezverejnil systémové požiadavky. Pri emulácii ide výkon o dosť nižšie, kľudne aj 200 krát.
To je uzatvorený šmejd a najskôr to nikdy nepôjde použiteľne. Vyskúšaj Mumble, alebo uMurmur.
Jo to mi je jasné, že výkon ide dole vodou... Tak nič no :) asi je čas zabudnúť na teamspeak alebo dokopať autorov aby urobili aj ARM verziu serveru. Vďaka chlapi :)
V podstate máš tri možnosti. Buď si zadovážiš železo na ktorom to pôjde, alebo zapatíš autorom produktu za portovanie na Tebou preferovanú platformu, poprípade ako už bolo povedané využiješ iný a vyhovujúci produkt. Potom ako ich dokopeš k portu na ARM povedz koľko núl dali na faktúru. Na mene už toľko nezáleží. Ajtak to bude buď USD alebo EUR.
Ujovia v kvádroch to vybavia :D ... Zadováženie iného železa nepripadá v úvahu, mumble som si nainštaloval, ale absolútne mi nevyhovuje. Ako tak uvažujem, asi by som riskol tú systémovú emuláciu
Čo konkrétne ti nevyhovuje? Napadá ma len to že funguje a to ty asi nechceš :-D
Nehovorím že to nefunguje. Hovorím, že mi nevyhovuje to prostredie. Teamspeak už pomaly poznám ako svoju izbu... prechod na mumble by bol neskutočný pain proste
Mne to príde úplne v pohode, tak sa mi zdá že sú aj pluginy aby to vyzeralo ako TS.
Kedysi som cez MM riešil aj biznis, človek si proste k tebe zalezie do miestnosti, vybaví sa čo treba, dá sa popísať, pokecať. Škoda že sa viac nerozšíril. Ale však tie uzavreté šmejdy si s príchodom nových platform vykopú hrob sami.
Kámo vieš aké biznisy sa riešili na teamspeaku? :D Ako práve som sa pýtal chalanov či by boli ochotní migrovať na mumble tak som dostal jasnú odpoveď typu NO WAY...
Pokiaľ si ten biznis nezarobí na železo, tak sem daj podrobnosti o ňom.
predaj zemiakov z Černobyľu... niekto záujem?
Áno, potrebujem cézium.
Neni problém. Pridám aj niečo iné? Dosť... myslím, že to asi uzavrieme chlapi :)