Zdravicko, mam taky dotaz ohladom Conky v CrunchBangu.
Stiahol som toto a neviem co stym :) Conky som este vobec nepouzil. Co sa tyka defaultneho Conky-ho v #! tak tam som configuraku nasiel a aj mu chapem len to co som stiahol tak nieje len jeden config a neviem co presne stym.
možno ide o "conky -c" parameter ...
preštuduj si v synapticu balíky začínajúce na cb
Nainstaluj Conky Manager a skusaj. Pomôcka je napr. :
http://www.linux-mint-czech.cz/conky-manager-v2-1-pohodlna-sprava-widgetu/
Prestudujem teda.
Na widgetoch je dobré to, že ich vidíš po inštalácií a potom už skoro nikdy, pri tom žerú procesor stále.
Stačí keď si v IceWM napíšeš do keys niečo ako
Hodí ti pekne do bublinky výstup. Teda aspoň myslím že by to takto mohlo fungovať, som v práci tak to nemám ako otestovať.
V OpenBoxe to bude nejak podobne.
Tak chyba lávky, musel som to upraviť aj tak to nefunguje ako som čakal:
Tak určite by sa to dalo vyseparovať regulárnymi výrazmi napr. cez SED len sa mi s tým zrovna nechce jebuškať ;)
Samopochopitelne :) Myslim ze v OpenBoxe sa to definuje v sobore rc.xml. Vyskusam
A jéjda XML tak to bude ten dôvod prečo som OpenBox nikdy nepoužil, netvrdím že je to zlé, to je len môj osobný komplex.
Ano to vravia aj iny :) Niektory su zato radi, hlavne teda asi programatori.
Ja som sa s takymito konfigurakmi v OS stretol prvy krat a zatial mi to nepripada nejak velmi odlisne od druhych. Myslim funkcionalitou.
Tak to nejako som sa ktomu aj ja staval a preto som používal Fluxbox. Ale kôli jednému programu ktorý mi korektne nebežal pod fluxboxom som musel prejsť na Openbox. To čo som hravo zvládal v texťáku na Fluxboxe tak radšej použijem klikátko pre Openbox lebo v xml-ku je to pre mňa neprehladné.
Ale ináš s Openboxom som spokojný niečo je lepšie vyriešené a niečo horšie ale v konečnom výsledku je to dosť podobné na používanie.
Chalani tak to vysvetlím názorne.
Toto je klasický konfiguračný príkaz v IceWM (hoci hypotetický :). Zakladá sa na tom že natavenie hocijakej vlastnosti je v vždy popísané o riadok vyššie. Cvičená opica v tom má jasno, jediná nevýhoda je v zastarávaní komentárov čo napr. u rock stable IceWM nieje problém, ale môže to byť u veľkých rýchlo sa rozvíjajúcich projektov, Hoci XML2TXT aj toto dokáže riešiť.XML pokiaľ sa bavíme o štandarte a nie nejakých "kvázi" XML žiadne popisy nastavení priamo v kóde neumožňuje. Takže:
je niečo úplne iné ako
Je dôležité v akom kontexte je vlastnosť použitá. V klasickom textovom editore je prakticky nemysliteľné sa v tomto vyznať, pretože databázové jazyky majú vlastnosť podľa kontextu rozdeľovať obsah do viacerých súborov a nemáme šancu sa dopátrať k výsledku pokiaľ nepoužijeme nejaký pokročilejší editor napr. SqliteBrowser a podobné.
Nehovorím že je to principiálne zlé, ale nieje to môj šálok kávy. Výhoda XML je samozrejme v generovaní štruktúr z databázy, zdrojákov atď., čo ma ovšem nikdy nepresvedčilo to nasadiť. Je to proste proti klasickému vnímaniu reality ako pracuje mozog a keď vás niekto bude presviedčať o opaku, neverte mu :)
Je to trosku postavene na hlavu a ano configy IceWM su aj podla mna lepsie ale nieco na tom OpenBoxe bude. Mozno to ze nepoznam iny OS ktory tie xml-ka pouziva :)
Ale uz sa neskutocne tesim na Icebuntu :) Takze makame makame :)
IceWM je ako ženská, nič ti nedá zadarmo, ale odmena, tak tá odmena je kurwa sladká :) Nemá hranice, toto sa nedá, tomuto odporuje moja viera, je to Linux a sloboda. Švédska trojka je OK? IceWM hovorí ÁNO.
Ži slobodne a miluj slobodu. Pretože všetko iné stojí za kulové.
Hovoris mi zo srdca :)
So long.
Toto v terminaly funguje pekne. xfce-notifyd mi ale rozhadzuje stlpce.
#!/bin/bash
RAM=`free -h | grep Mem | awk '{print$2}'`
free| grep total | awk '{print" "$1" "$2" "$3}' > .notify
free -h | grep "-" | sed 's/-\/+ buffers\/cache:/Memory: '$RAM'/g' >>.notify
free -h | grep Swap >>.notify
PREM=`cat .notify`
notify-send "$PREM"
cat .notify
Dík moc. ešte sa s tým vyhrať a šlo by to.
Je to štandardný conky config. Inštalácia conky sa spúšta viacnásobne. Ten artworks a scripty treba nakopirovať do ~.conky zložky. Scripty, myslím potrebuju ruby interprét.
Nechapem tomu ze ako sa spusta viacnasobne.
Ja mam configurak .conkyrc v ~. Zalohoval som ho, vymazal, vytvoril zlozku .conky (lebo tam nebola) a tam som nasypal obsah toho suboru. Premenoval som ten jeden subor ktory sa stara o gmail ucet a spustil script. No nic sa nestalo, iba sa hned ukoncil.
Ruby a ine ftakoviny k tomu mam nainstalovane.
Conky može byť spustené zároven viac krát s roznou konfiguráciou (viac okien).
napr. conky -c .conkyrc_1 &
conky -c .conkyrc_02 &
Aha tak to chapem. Len to neriesi moju situaciu bohuzial.