Ahojte,
mám taký malý otravný problém a to s PulseAudiom/Pavucontrol a to že keď spustím pavucontrol tak sa mi buď zvuk vypne na cca 10s vo VLC, Flashplayer v prehliadači alebo zasekne obraz aj zvuk na 10s -mplayer, mpv.
Procesor nieje vyťažený a ani ram plná. Neviete čo to môže mať na rováši?
Odjakživa, alebo to začalo po nejakom update?
Je to odkedy mám testing, v stabilnom to fungovalo dobre len tam si pulseaudio nepamätalo nastavenia :-) a stabilnú vetvu nemôžem používať kvôli starým verziam knižníc
Robí to aj pri novom užívateľovi, a ako bol vykonaný prechod na testing a ktorý?
Nebol to prechod ale čistá inštalácia, radšej vždy robím čistú inštaláciu a ani /home nezachovávam nastavenia ma zaujímajú len pri jednom programe ináč nič nenastavujem. Ale môžem vyskúšať vytvoriť nové konto
Skús dať aplikovať záplaty.
Ak myslíš nainštalovať aktualizácie tak to robím pravidelne
Moc tomu nedávam šancu, ale skúsil by som stopnúť PA cez
pulseaudio --kill
Premenuj ~/.config/pulse ~/.config/pulse.backup
A naštartuj ho nanovo
pulseaudio --start
Taký konfigurák vo svojej domovskej zložke nemám, a nepomohlo ani vytvoriť nového užívateľa
Je to adresár, ale to je jedno, pokiaľ nezabral nový užívateľ.
Riskol by som to vykuchaním /etc/pulse z toho fungujúceho Debiana a nakopčením do terajšieho.
Pokiaľ si to zas len premenuješ a otestuješ tak sa nemáš čoho báť, ale po procedúre by som komplet reštartol kompiš.
Bohužial to nemám padlo to pri reinštalácii
Je to jednoduché, stiahneš si balíček z Debian stable, otvoríš v správcovi archívov, extrahuješ len súbory s /etc/pulse/ a tie tam potom nakopíruješ. Pokiaľ by to zabralo spravíme si diff a pošleme to do Debianu ako patch.
Aby som bol konkrétny, balíček pulseaudio
Teda aby som to vysvetlil, PA má taký masaker nastavení že sa mi to v živote asi nebude chcieť prečítať a hľadať kde by mohla byť chyba.
Ani mne sa to veľmi nechce, nemám moc PA rád ale budem musieť sa do toho dokopať len som dúfal že na to už niekto narazil a vedel by ma kopnúť správnym smerom.
Ináč naštastie pavukontrol nemusím momentálne používať celkom si vystačím s pnmixerom a veľmi dobre funguje s klavesicou. Len ma občas dostane pocit že musím vychytať drobnosti v systéme a tento sa mi dlhšie nedarí vyriešiť a ešte pár múch mi ostáva.