ahojte dal som si lubuntu 14.04 a nemozem to spustit,u lubuntu W7 to slo neviete kde moze byt chyba?
my-weather-indicator
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ahojte dal som si lubuntu 14.04 a nemozem to spustit,u lubuntu W7 to slo neviete kde moze byt chyba?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Kruci, ďaľší theme creator ... :-)
Daj trošku viacej informácií. Čo presne ti nejde spusti, ako sa to tvári, čo si urobil pred tým atď.
Niekedy mám ten dojem, že sa jedná o otca a syna. Jeden skladá desaťročný notebook rodičovi, a druhý si radšej skladá niečo podobné sám. A sranda je, že tento vždy do otázky dá len informáciu "nefunguje to", ale nikdy nedá žiaden výpis alebo inú doplnkovú informáciu.
:) Ano aj ja mám podobný dojem.
V každom prípade tie informácie su nezbytné pre prípadné vyriešenie problému.
Skôr by som si dovolil podotknúť, že riešenie jeho problému je v jeho záujme. A preto by nemal zatajovať podstatné informácie. Ale v prípade človeka čo sa zabáva s tak starým strojom ktorý chce venovať ako funkčný nástroj, tak v tom prípade neviem odhadnúť či sa len nechce precvičiť v písanej forme rodného jazyka keďže je za niekoľkými hranicami.
Laco2-mňa do toho nezaťahuj,ja som inýýý
To je v poho, len z diaľky vyzeráte ako rodina :)
ked som mal lubuntu w7 to slo ale po vela odporucani som dal origos lubuntu 14 a nainstaloval indicator ale ked ho spustim nic sa nedeje,este predtym som skusal nainstalovat GNOME balicky a potom siel ,lenze nechcem cely Gnome ,daval som nanovo lubuntu a ked ho instalujem secko ok ale ked ho spustim nejde ani otvorit
Super informácie si dal ale nerob veci zbrklo a nevyvodzuj urychlené závery.
Toto nieje M$ Windows aby si riešil prvý problém reinštaláciou OS.
Inštaluj to takto:
Otvor konsolu a zadávaj:
wtf?
"este predtym som skusal nainstalovat GNOME balicky a potom siel"
tak to bude mat dependencies na niektorom z gnome balicka, nie? pozri si balicek a zisti na com zavisi...
ked nechces cely gnome tak najdi alternativu pre svoj wm.
ano tak som instaloval indicator ,asi dam zase sudo install gnome aby to slo ked uz neviem inak
malo by ti nainstalovaj aj zavislosti.
oco@oco-pc:~$ sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
[sudo] password for oco:
Applications from atareao
Více informací: https://launchpad.net/~atareao/+archive/ubuntu/atareao
Stiskněte [ENTER] pro pokračování nebo ctrl-c pro zrušení jeho přidání
Cíl http://sk.archive.ubuntu.com trusty-backports/universe Translation-en
Ign http://sk.archive.ubuntu.com trusty/main Translation-cs_CZ
Ign http://sk.archive.ubuntu.com trusty/multiverse Translation-cs_CZ
Ign http://sk.archive.ubuntu.com trusty/restricted Translation-cs_CZ
Ign http://sk.archive.ubuntu.com trusty/universe Translation-cs_CZ
Staženo 1 643 kB za 5s (317 kB/s)
Čtu seznamy balíků… Hotovo
sudo apt-get update
Ign http://sk.archive.ubuntu.com trusty/restricted Translation-cs_CZ
Ign http://sk.archive.ubuntu.com trusty/universe Translation-cs_CZ
Staženo 1 643 kB za 5s (317 kB/s)
sudo apt-get install my-weather-indicator
Vytváří se strom závislostí
Čtu stavové informace… Hotovo
Následující NOVÉ balíky budou nainstalovány:
my-weather-indicator
0 aktualizováno, 1 nově instalováno, 0 k odstranění a 270 neaktualizováno.
Potřebuji stáhnout 0 B/4 132 kB archivů.
Po této operaci bude na disku použito dalších 16,1 MB.
Vybírám dosud nevybraný balík my-weather-indicator.
(Čtu databázi … nyní je nainstalováno 127003 souborů a adresářů.)
Preparing to unpack …/my-weather-indicator_0.6.9-0extras14.04.2_all.deb ...
Unpacking my-weather-indicator (0.6.9-0extras14.04.2) ...
Processing triggers for fontconfig (2.11.0-0ubuntu4) ...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.22-1ubuntu1) ...
Processing triggers for mime-support (3.54ubuntu1) ...
Nastavuji balík my-weather-indicator (0.6.9-0extras14.04.2
Nejako mi to vychádza, že Ti chýbajú nejaké repozitáre. Necyhadzoval si ich? Tých záznamov o sťahovaní by malo byť cez 30. Buď si zas vyhodil niečo dôležité, alebo sa Ti tam omylom priplochtilo niečo nekompatibilné.
Len samotné bUbuntu má v sebe kombinácie tohoto:
nie je ich viac to som sem dal len trosku s toho bo do jednej odpovedi sa nezmestilo vsetko ,ono proste ked dam sudo apg get install GNOME nainstaluje strasne vela balickov a potom uz ide,ale nechcem cely Gnome naco?na inom pc to slo hned po insatlovani myweather
Porovnaj si v Synaptiku verzie LXDE a my-weather-indicator na oboch počítačoch, podľa mňa budú rozdielne. LXDE prežíva teraz dosť búrlivý vývoj a môže sa stať že sem tam niečo nepôjde.
Tak ono zasa LXDE nikdy nebolo bohviečo. Mne sa ale zdá, či náhodou nemá zle stiahnutý ISO obraz.
To John: Kontroloval si MD5sum? Inštaloval si z toho obrazu aj na ten druhý PC alebo to bola úplne iná inštalačka?
a kde to kontrolovat?nie na 2.pc mam lubuntu W7 ,vravim z eto slo aj na 1.pc ked som dal instalovat balicki gnome,asi mu chyba daco ale neviem co
Mnoo, pokiaľ máš v poriadku balíčkovací systém (nebol poškodený zlou inštaláciou, alebo vadným HW) a zároveň inštaluješ balíčky ktoré majú dobre nastavené náväznosti, tak by táto situácia nemala nastať. Pri veku daného železa by som silno a znova odporučil vykonať záťažové testy (memtest pre RAM, stresslinux pre celkové komponenty okrem HDD), kontrolu HDD (S.M.A.R.T a fsck z LiveCD), a aj spomenutú kontrolu inštalačného média. A ak bude všetko v potiadku, tak by som dal ešte raz stiahnúť inštalačné CD a skontroloval čo to stiahlo. Sťahovanie cez kadejaké rádiové siete občas blbne. A ak budú dáta korektne stiahnuté, tak by som to odporučil nainštalovať cez LiveUSB aby sa vylúčili chyby čítania prastarej mechaniky.
Inak, ak vynechám stratený čas nad 10 rokov starým strojom ktorý už nemusí byť v poriadku, tak mi nejde do hlavy ešte jedna vec: neodinštaloval si náhodou libgweather/libmateweather?
Ja len pridam link:
http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/14.10/release/lubuntu-14.10-desktop-i386.iso
tak mam dat namiesto terajsej 14.04 TT na 14.10?
Pozri, to je už na tebe či chceš LTS verziu (ktorá je na 5 rokov) alebo si dáš najnovšiu 14.10 a v Apríli budeš updatovať.
V každom prípade by som sa zameral na testovanie HW stroja + aj overenie či máš dobre stiahnuté ISO.
a vcom su rozideli 04-10 je novsia lepsia?
Tak :)
Nemusí byť. Verzia 14.10 je ani nie mesiac stará, a nemusí byť odladená. Najmä doplnkové PPA môžu v tomto prípade robiť problémy.
Ako spomínali pri zmene podpory Ubuntu, tak LTS je orientovaná na stabilitu. A Short term (*.10 a nepárny.4) sú určené ak človek potrebuje najnovšie verzie SW alebo ovládačov. V prípade desať ročného NB by som sa vôbes, ale vôbec nezaoberal verziou distribúcie s krátkodobou podporou. To je prvá chyba výberu. Druhá z nej vychádza, výber doplnkového programu z PPA ktoré nemusí byť zladené s vybranou verziou (návaznosti balíčkov) ak štandardné repozitáre umožňujú použiť balíček s obdobnou funkcionalitou (applet pre počasie je súčasťou napríklad XFCE alebo WMmaker prostredí). Žiaľ, LXDE vyhodilo počasie už dávnejšie.
toto tam nebolo doinstaloval som ich ale bez uspechu
daval som tento z lubuntu.cz
LiveCD Lubuntu 14.04 pro 32bitové procesory
To je v podstate to isté ale ty máš LTS verziu. Ten môj je 14.10
Urob to čo ti napísal WlaSaTy. Testuj...
aj tak nejde skusam secko aj som stiahol balik .DEB a rucne som instaloval,aj zo synaptic ale nejde a nejde ,neznam preco
Tak čo som našiel boli len nahlásené bugy, takže chyba asi nebude u teba a nájdi si nejaký iný widget na počasie.
Tak som niečo našiel je to staršieho dáta tak bez záruky http://forum.lxde.org/viewtopic.php?f=8&t=31225
diki ked som vymazal v .config subor tak som ho spustil ale potom ked som nastavil hodnoty a ulozil zase nesiel ,nechapem preco potom na druhom pc ide
-------------------------------------------------------
****** Updated weather
**** New temperature: 3°
Traceback (most recent call last):
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/bin/my-weather-indicator", line 50, in <module>
mwi=MWI()
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/myweatherindicator.py", line 135, in __init__
self.load_preferences()
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/myweatherindicator.py", line 376, in load_preferences
self.work()
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/myweatherindicator.py", line 200, in work
self.set_menu()
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/myweatherindicator.py", line 540, in set_menu
self.WW1.set_weather(weather)
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/weatherwidget.py", line 139, in set_weather
self.parse_data()
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/weatherwidget.py", line 383, in parse_data
surface = get_surface_from_file(fileimage)
File "/opt/extras.ubuntu.com/my-weather-indicator/share/my-weather-indicator/weatherwidget.py", line 539, in get_surface_from_file
Gdk.cairo_set_source_pixbuf(context, pixbuf,0,0)
KeyError: 'could not find foreign type Context'
Teraz pozerám, vyžaduje to Cairo, takže si ho skús doinštalovať alebo použi iný applet na zobrazovanie počasia. Je ich na výber dosť. A ak si Cairo vyhodil aj s celým novým Gnome kôli absencii 3D na grafickej karte, tak môžeš zabudnúť aj na menovite my-weather-indicator. Prepni sa z LXDE na XFCE a nasiav si počasie v XFCE. Je to to isté, len v tmavošedomodrom. A je tam možnosť aj nahodiť témy podobné Windows 7. I keď neviem prečo také krikľavé témy.
tak XFCE je lepsie ako LXDE?a panel uloh sa da dat dolu a nie hore ,lebo predtym som skusal Xubuntu a panel bol hore
To je už na tebe kde si dáš tie panely. Aj 4 si ich tam narvy. Ja keď som testoval XFCE tak som mal hore na takéto ftákoviny panel + to fungovalo ako spúšťač a dolný bol na programy otvorené v reálnom čase.
Hlavne musíš veľa skúšať a ešte viac hľadať na webe a možno aj sem tam prečítať nejakú tú dokumentáciu ;)
Nie že by sme ti tu nechceli poradiť ale keď na takéto banálne veci prídeš sám tak nabudúce to spravíš ľavou zadnou.
takze som nanovo instaloval z LiveUSB lubuntu 14.04TT hned po isntalacii som skusil neslo pisalo nejake zavislosti,aktualizoval som vsetko v synapticu,restart pc,nainstaloval opat pocasie uz ho spusti ale stou to tabulkou kde hlasi chybu vid obr.
http://up-filez.yw.sk/files/53s0au5xy59969m6uc2d.png
http://up-filez.yw.sk/files/1w46vfe20llcclw1j7nw.png
http://up-filez.yw.sk/files/r25dobxzl27aisdrzuwj.png
Čo myslíš, oplatí sa s tebou baviť? V tej schovanej položke chybového hlásenia bude zas niečo o absencii Cairo. Že?Len tento krát to nebude odinštalované Cairo ktoré bolo vyliate spolu s celým Gnome, ale bude to po čistej inštalácii nenainštalované Cairo.
Neviem prečo trváš na zle zabalenom programe ktorý vyžaduje akceleráciu čo tá desať ročná herka nemá, ale na druhú stranu ma to už ani nezaujíma. Ako som ti už hovoril, vyber si z programov ktoré ten stroj zvláda. Alebo si zožeň novší stroj. Pri tak starej fosílii nemáš zaručené že by to dorazilo na miesto určenia bez újmy.
myslis python-cairo alebo cairo?
Nie, ja už pre teba nemyslím. Opakovať sa nemá význam, a hádzať hrach na stenu tiež. Maj sa, dosiahol si to.
aj tak ti dakujem za cenne rady budem skusat aby som to spojazdnil
Som rád že ti môžem poradiť!Ja som si dal Cairo,a v ňom mám počasie,prekopíroval som z hlavnej stránky umiestnenie ZA a je to ok!Cairo máš:linux-mint-czech.cz/cairo-dock/len sa z tým treba pohrať.
Stači sa tými radami riadiť a nechovať sa tvrdohlavo.
Mám favoritku, a prestala ísť. Prebehlo niekoľko dní diagnostiky. Natankoval som diesel. Škodovka je na benzín. Ok, dal som jej prefúknuť palivový systém, a stále po natankovaní dieslu nejde.
Nevidím rozdiel medzi príkladom s dieslom liatym do starého auta a touto témou. Skús sa zamyslieť kde robíš chybu.