Veľmi by ma potešilo,keby každý kto tu pridáva svoje rady,ukázal ako si upravil svoju obrazovku/najme Bedňa,ten mal celý článok na pokračovanie/skúsim dať moju..:
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Veľmi by ma potešilo,keby každý kto tu pridáva svoje rady,ukázal ako si upravil svoju obrazovku/najme Bedňa,ten mal celý článok na pokračovanie/skúsim dať moju..:
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ja sa z toho pokakám!Zasa mi nejde pridať screen ,píše že je uložený na stránke linuxos.sk
Čo robím do frasa zle?Dám snímka obrazovky,premenujem ju na skúška,obrazovka,zruším označenie pmg,pridám-prehľadávať,vytvoriť,názov tam je ale keď kliknem naň tak napíše že je uložený na Linuxos.sk
Ďaľší pokus:
Zmazal si príponu .png.
Inak tá modrá mi dosť žere oči. Ten dock by si radšej nechcel hore? Čo ma ešte zaujalo je "nič" a "heslá". Osobne ako zbadám nič hneď na to klikám, čo tam máš? :) Heslá si daj radšej niekde bokom.
Som rád že si aj vo vyššom veku odhodlal na Linux a ako vidím vieš si to už aj ponastavovať.
"nič" je názov vecí ktoré len vytlačím a idú do koša,neukladám..
tak tu to máš :)
Pekné. Čo ti zožralo 30% RAM a ešte ti niečo hodilo do swapu? Teda som pozrel čo mám vo swape ja a mám tam 33 mega, kurňa niečo je zle, páč RAM je skoro prázdna.
mozno ti tam kernel len odwapoval stranky, na ktore nebolo velmi dlho pristupovane...
a pozri si /proc/sys/vm/swappiness
ak tam zapises 0, system nebude nikdy swapovat pokial je v ramke volne miesto...
Tak budeš mať pravdu, predtým som mal swap vždy prázdny a zrejme zmenili default správanie.
RAm žerie firefox a ešte ďalšie programy čo mám pustené ale pre pekný obrázok som sa prepol na druhú plochu :)
Swap mi začalo zapĺňať keď mi DC klient (EiskaltDC++) hashoval súbory aby ich mohol potom pekne zdielať na intrnátnej sieti (jj disková cache mi to všetko žerie...), mám len 4GB RAM takže swap si zamaká :D
tiez sa pridavam ...
ale kurnik ... prilohu nevzalo ...
Zdá sa mi to také šedivé...
A to je na tom to krásne. Simply beautiful.
dakujem za nazor, tmavsia je zvolena kvoli mensej zatazi na oci.
Na laptope.
Vy tam máte:CPU,Ram a podobné veci ste machri,ja mám radšej keď si tam dám peknú prírodu a podobné...
Heh tučňák :) Čo to máš za distro?
Momentalne musim frcat na Kubuntu.
A tohle simply.
Ešte zrušiť orámovanie okna :)
Aj na tom sa pracuje :)
Ešte raz..
do toho okienka pred skúška.pmg klikáte keď to pridávate na stránku?
nie pmg ale .png alebo .jpg Zadávaš zlú koncovku obrázka.
Laci2, máš tam chybu v prípone súboru. Má tam byť "png" a ty tam máš "pmg".
skúška:
A na prianie Bedňa-dal som si Cairo hore
Daj si ho kde chceš, ale hore sa ti to nebude byť s panelom.
nechal som ho hore,je to tak lepšie..
Tak sa aj ja pridám, som zástanca jednoduchosti a prázdneho desktopu
Na Krahuliach, kde momentalne som, mam to, co je uvedene v prilohe. V Nitre s Greenie tiez len take asketicke a fadne jednoduche daco.
Ta dvojnasobna priloha nie je kvoli zdorazneniu. Sorry.
Za mňa táto a ešte jedna s odpočítavaním.
ta liska ma daky pribeh?
No fotku urobil Robert Adamec. Podľa popisu by som tipol, že je to fotené v zoo, viacej info neviem zistiť.
Inak ak by niekto chcel z blízka vidieť tak nejaké tie na turistov zvyknuté líšky sa pohybujú aj v tatrách neďaleko rainerovej útulne. Prosím nekŕmiť, je to divé zviera.
Nechces sa podelit o Conky cfg?:)
<div></div>Pridám sa aj ja so svojimi plochami, aj keď nie som registrovaný a moc som toho nepomohol (Linux používam práve jeden rok)...
Práve som na laptope s vloženým 160 GB diskom, inokedy tam mám 750 GB.
Tento 160 GB disk je len pokusný a mám na ňom 3 OS... (je tam Xubuntu, #! a Lubuntu - nie však W7 - len som tam použil z neho ikonku)
Usporiadanie na 2 ostatných mojich mašinách je podobné, len je odlišné pozadie - aby som hneď vedel z ktorého disku mám nabootovaný OS...
Asi má server námietky proti názvu, pridávam so zmeneným názvom...
Môj názor: Crunch máš tuším nezmenený a ostatné tak mi nesedí to že máš zaprasenú plochu ;)
... takto je to asi lepšie...
chýbajú ti fonty (písma)
... máš pravdu, asi mi ich vtáky vyďobali... :-)))
... napravil som to...
už je to lepšie :)
... tak som to ešte trochu "doladil"...
Na mojom Asusikovi to vyzerá takto.
predvolená plocha v Greenie, LXDE. A trochu bordelu na ploche.
pripojený lcd k notebooku, otvorený ncmpcpp prehrávač a pod ním midnight commander
cesta minimalizmu a uprednostňovanie terminálových programov
mňa tento systém príloh privedie hádam k nejakému desktopovému prostrediu :-)
no dobre tak možno sa mi to podarí do tretice
Moje dve oblúbené prostedia. Mám rád jednoduchosť a prehladnosť.
To IceWM je moc pekné, aký panel si použil?
Vidím že som vám dal dobrý námet,čo computer to iný nápad!Zaujíma ma aký program vám tam dáva údaje-CPU,Ram a iné-páči sa mi taká matematická línia...
Jedna z možností je program conky. Ja osobne mám tieto moduly (na obrázku iba jeden) súčasťou KDE, len ich treba zvoliť. Článok o conky som niekde videl.
My fave conky som si stiahol,ale ako ich spustiť?
veľmi jednucho, konfiguračný súbor .conkyrc nakopíruješ do svojho /home adresára a doplníš startup o csonky ideálne aj s omeškaním a ak sa nemýlim pýše sa to ako csonky -p 5 to by malo byť s 5s omeškaním.
Jednorázové spustenie by malo ísť cez terminál alebo nejaký spúštač aplikácii ako fbrun, gmrun alebo čo máš default-ne prákazom conky
Ja tam mám iba súbory-ip.sh,startupconky.sh,dva TXT súbory a font .ttf idem top pohľadať na vyhľádavači,ale všetko je v angličtine...
Mimochodom, ešte si nainštaluj conky-manazer, to ti umožní jednoducho sa hrať s nastavením conky.
Nepleť mu hlavu s managerom. Je to blbý nástroj. Pokiaľ chce niečo riešiť s Conky tak bude musieť začať trošku aj Angličtinu zdokonaliť.
Máš pravdu,asi je to na mňa moc...
Ono nikde nieje napísané že máš ostať pri škorice. Pozeraj YT, gúúgli, duckuj... Študuj niečo o Awesom WM a raz si spravíš aj ty, desktop podľa tvojich predstáv ;)
Laco, veď cinnamon má možnosť dať na panel to čo potrebuješ. urobil som si horný panel, na ktorom mi bežal stav procesora, teplota, škálovanie, prípadne monitor záťaže ako na gnome 2.
mne sa hlavne páčil ten matematický,jednoduchý,priehľadný,hore píšucích.
A čo keby si si pozrel napr. túto stránku: http://www.noobslab.com/2012/07/conky-collection-for-ubuntulinux.html
Skvelý link Livan, máš u mňa pivo
Skúšam zaťiaľ nič,ale srdco mi to netrhá,angliny je pre mňa španielčina,čosi viem ale len hovorené a technická anglina je o niečom inom,škoda že nie je stránka kde je preložené angl. príkazy do slov.
a to pivo čo píše dole si dám aj ja!
jedine čo je na ploche je conky
Začíname mať dosť materiálu na vyhlásenie súťaže Miss Screen 2014
toto je dobry napad. vyhodnotenie kazdy mesiac o najlepsiu plochu. hlasovali by pouzivatelia. mensie zatraktivnenie tejto sajty.
Miss sa vyhlasuje každý rok, to aby to nezovšednelo a aby stihla dorásť konkurencia a nie plocha.
hah v takom prípade som tu screen :-)
zrovna čerstvý a ako pozerám je tu celkom slušná konkurencia, tak som kapánek zladil.. pri awesome wm sa dá s konfiguráciou slušne vyhrať (a nemyslím tým len hranie s editovaním)
Fakt super spravene WM
Táto plocha sa mi zo všetkých páči najviac. Môžeš prezradiť viac detailov,ako si k tomu dospel?
Podarilo sa vďaka-posielam foto....
Bedna.Dá sa z tých údajov niečo vyčítať čo ja neviem?
Da sa z toho vycitat akurat tak to ze ten config mas zle nastaveny. Cize ho otvor v nejakom editore a poupravuj si ho. Pozri sa na siet, absolutne ti nereaguje a to preto asi ze tam mas urcenu zlu sietovku.
Uptime: Ako dlho ti beží komp.
Pod tým CPU vyťažený na 100% (to dúfam nieje stále)
RAM: Zaplnená cca na polovicu
Xorg: X server zožral 43,85% CPU (to je strašne moc, dúfam že to vybehlo len počas robenia screenshotu)
HDD: Obsadenie disku
HDD Read: Momentálna rýchlosť čítania z disku
HDD Write: Momentálna rýchlosť zapisovania na disk
Ako píše Andrej, máš problém so zobrazovaním siete. Treba pozrieť do configu až si neporadíš, tak si vytvor tému.
Xorg-berie stále okolo 48 až 58%,ešte som to len natiahol,potrebujem nejaký manager conky,aby som to mohol opraviť,aj na to dôjde.
Treba pozrieť do configu-kde to hľadať?
manager nepoužívaj, stačí ti obyčajný textový editor a pri uložení by sa ti zmeny mali objaviť
Neskoro!Už som stiahol manager conky a výsledok je tu ,už ukazuje aj sieť...Bedna aký som?
Pre bednu...
Ty ideš prudko hore. Len pre zaujímavosť, aký názov sieťovej karty ti ukázalo.
eth0
Neukazuje žiadnu sieťovú kartu
ten Xorg mi už berie iba 5%
OK.
Vidím, že si doplnil aj skripty v jazyku Lua
neviem čo sú "skripty v jazyku Lua"
Myslel som tie kruhové grafy, keď som to robil ja pred cca 1,5 rokom ešte za čias Ubuntu tak to bolo robené v Lua. Lua je programovací jazyk.
Conky manager-tam sa dajú robiť rozne návrhy,aj kruhové,mne sa páčia tieto...
Gnome Ubuntu 14.10, Window decoration: Gnome-Cupertino, Icons: Faenza
Tak este raz, nepresla priloha ...
moj
ňa :)
Niekto prešiel na tiling ;)
Moja plocha vyzerá takto:
keď vložím prílohu a dám náhľad, tak vraj stránka neexistuje. ...?
Pozri sa akú veľkú prílohu sem dávaš a či v názve nieje diakritika.
1.5 mega
pekné ikonky
Fuj to su ale skarede desktopy.
Nejak mi nedá nepovedať, ukáž ten svoj, pretože ja mám presne opačný názor.
skoda reagovat na 12 rocneho sopliaka, mal si ho zmazat.
to je smrad cenzúry; reagovať alebo nereagovať, to je sloboda...
tu je.
Vyzerá pekne, ale ja mám radšej temný a jednoduchý. Mám svoj vo výstavbe, až ho domáknem cez víkend tu to pastnem.
Nechcem ťa podpichovať,ale už je po víkende,možno ti nepracuje kalendár {-:
Bohužiaľ som si písal zábavku, autocomplete na KU web. Je to zatiaľ najlepšie čo som videl a zas som to musel napísať ja :) Začneš písať príkaz stlačíš tabulátor a on ti ho doplní rovnako ako v Linuxe (Bashi). Pred tým som písal KUbota, pozri sa na stranke hore, uź si tam s ním aj niekto pokecal. Takźe som sa zabával a na dokončenie prerábky desktopu neostal čas, ale budem sa snaźiť napraviť to.
Dosť pekná napodobenina OSX, ale chýba tam blur pod titulkom okna. Osobne mám radšej skôr niečo vlastné.
To máš nejaké obýčajné škaredé a nefungujúce elementary?
Nehovorim, ze to vyzera zle, prave naopak. Jedinu vec ale nepochopim - preco sa snazia ludia napodobnovat OS X? pochopim temu, ale ikony v docky mi uz pridu trochu prehnane.
Jednoduchá odpoveď na jednoduchú otázku.
Nemajú peniaze na to aby si kúpili OSX a preto sa snažia aspoň o vzhľad na inom OS.
Sorry som tupec. OSX je zdarma. Myslel som Mac.
cerstva instalacia...
makepkg -s not war, tak to ma dostalo. Ešte by mohlo byť pacman -Syu not war :)
Som vám založil peknú,zaujímavú tému.....
Ďaľšia téma ma napadá:pochválte sa svojou "starou"...
ja som zenaty, ja mozem :D a mozem aj svojou svokrou :)))))
Na svokru ti nikto nebude zvedavýýýý
Laci, ako zakladateľ tejto novej témy by si sa mal pochváliť ako prvý :-)
Tu ja tá moja...
Tak som sa dobre zasmial :-D
Tu je moja nová...
No rozhodne je krajšia ako tá modrá, čo si tam mal zo začiatku. Tá modrá z toho strašne kričala, až to ťahalo oči.
Linux minut 17 xfce
No ty si si tam dal aj bazáry?
nemas ten panel nejaky rozbity?
S týmto so sa včera hral.
Ten panel na pravo, vypadá ako z Visty :)
to vypada dobre .. muzu vedet co to je za theme??
Je to distribúcia Linpus Lite 2.1, default screen.
Dikes
Keď už ide tá zima...
No mne sa páči ta tvoja najviac....
Zimný desktop, časť 2
Ešte jedna
Ten prvý sa mi páči viac...
Len tak skromne. Ale v pozadíííí...
Co je to za Widget? Používaš Linux Mint Debian?
Myslím si že je to starý dobrý gkrellm.
+1
Ale som nahodil dobrú tému?
Úplne výbornú, ja by som aj dokončil tú svoju, len to človek stále narazí na nejakú botu, ale potom sa o tom rozpíšem do blogu, alebo bude článok.
Tému si hodil perfektnú,inak by som sem neplacol zimný desktop.
Úplne najlepšie by bolo,keby boli všetky desktopy zhrnuté v nejakej prehľadnejšej štruktúre,ale aj toto je fajn
Na niektoré výtvory som len tak čumel,samozrejme v dobrom
Ste ma inšpirovali s tými Conkami :)
veľmi pekné ak ma omrzí minimalizmus tak sa dám na mate, cinamon alebo kde ale zatiaľ radšej budem bojovať s openboxom
Battery ti tuším neberie ;)
Já vím Bohumile, já vím :)
Dobojoval som neskoro včera večer, ešte ma čaká bitka s IP a tou baterkou. Len sa trocha potrebujem zorientovať v tom konfiguráku.
Ty víš, ty víš šecko...Vždyť si andel :)
Sa rýchlo zorientuješ, nieje to nič strašné.
Polárna žiara Mint :)
Krásne Žiarislav.
Toto pole je povinné.