Zdravím,
potreboval by som poradiť. Chystám sa kúpiť si tablet a chcel by som na neho nainštalovať Ubuntu. Má s tým niekto nejaké skúsenosti. Vedeli by ste mi poradiť aký tablet je najvhodnejšie kúpiť? Sú nejaké špeciálne požiadavky na tablet aby som na ňom vedel nainštalovať Ubuntu?
Ďakujem
Počkaj si na oficiálnu verziu a kúp si ho až bude v predaji. Nemusíš sa trapiť s nástrahami tohto ešte nedokončeného systému.
Ja na nich čakám už dosť dlho s kúpou tabletu aj smartfónu a začínam pochybovať, či to má zmysel.
Canonical oficiálne podporuje
Článok o telefóne, rozdiel s tabletom je len vo veľkosti displeja.
Ďakujem.
Nieje zač, len bacha na Nexus 7 ide len wifi, simkartu nerozchodíš.
Asi lepsie si kupit hotovy s podporou 3G.
http://www.zive.sk/clanok/62954/stvorjadrovy-tablet-ponuka-ubuntu-linux-aj-android
O telefónoch alebo tabletoch s Ubuntu sa už píše naozaj dlho a aj keď už sú telefóny s Ubuntu v predaji, na náš trh tak skoro pravdepodobne nedorazia. Aspoň ja som nikde nevidel, že by nejaký operátor alebo predajňa takýto telefón ponúkali. Samotné ovládanie telefónu s Ubuntu som videl iba na rôznych videách a zdá sa mi miestami dosť chaotické. Tu musím povedať, že projekt Plasma pre mobily vypadá omnoho lepšie. Je to však len môj subjektívny názor :)
Môžem povedať, že ovládanie Ubuntu telefónu je dosť návykové. Prechod z Androidu chvíľu trvá, ale potom sa človeku zdá Android dosť obmedzujúci.