Prečo nemôže byť Android len jeden podobne ako je napr. Ubuntu a kopa dalších? Teda ten istý Android by bežal na všetkých zariadeniach a aktualizácie by boli priamo od Google? Podobne ako Ubuntu, tiež je len jedno Ubuntu a nie milion verzii modifikovaných výrobcami notebookmi.
A ako je možné, že Android je pod licencou Apache, a pritom beží na Linuxe, ktorý je pod GNU GPL (a všetko odvodené musí byť tiež pod GPL)?
A čo by mi to akože prinieslo? Osobne keď som používal Android, tak nejakú otvorenú platformu a všetko uzatvorené od Google vyhádzal. Nemám záujem byť sledovaný.
Toto je presne prípad, kedy je sloboda na škodu. Miesto toho aby bol jeden android, či linux, tak si spústa ľudí urobí svoje modifikácie a je to v pytli. Inak ten príklad s Ubuntu sa ti moc nepodaril, pretože Ubuntu je tak isto iba jedna z variánt linuxu.
Možno, že to myslel tak, že na každý mobil treba inú verziu... niektoré mobily kúpiš s 4.2 a iný tam už nedáš(napr. 4.4, 5.0)...teda možno dáš(nie som expert :D )... ale keď si kúpiš hocijaký notebook, tak tam dostaneš hociktorú verziu ubuntu(12.04, 12.10, 13.04,...) a bez väčších problémov by to malo fungovať.