Ahojte používa niekto túto distribúciu , aké máte s nou skúsenosti a podobne . Ďakujem
OpenSuse 13.2
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahojte používa niekto túto distribúciu , aké máte s nou skúsenosti a podobne . Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
SuSe=M$ fans ;)
Zabudol som: Podte do mňa :)
Anička zo Suse keď napísala kritiku do vlastného tímu a vyzdvihla politiku Debianu tak ju skoro ukrižovali. Toto beriem ako veľké mínus pre Suse.
a šak aspoň nejaké vyjadrenie že prečo M$€ fans :) tak neviem no chcem to skúsiť ale prečo nie ? Ináč pojdem na jessie :) momentálne mám freebsd , gentoo , a debian som používal , neviem či to má znamenať ako nedávaj si ubuntu lebo debian je lepší :) čo aj jekde má byť zádrhel v suse ??? ďakujem
vsak vyskusaj a uvidis. naposledy som ho pouzil asi pred 4-5 rokmi. bola to fajn distribucia, s Yastom (konfiguracny tool + instalacia balikov), s dobrou podporou a vlastnou build-ovacou sluzbou. ako stoji teraz na tom neviem. jessie vs opensuse, asi by som si vybral jessie.
Aktuálne tu mám openSuse a dal by som mu šancu. Zatiaľ som bol najspokojnejší - rýchlo som si zvykol na YaST a išlo to relatívne dobre (na pár bugov KDE). Ale čím viac mám toho nainštalovaného, tým je pomalší, najnovšie mi nejde aktualizovať, nevie vymazať akýsi starší balík či čo (skúsenejší linuxák by si s tým vedel poradiť, ja sa chystám preinštalovať).
PS: ja mám linux iba ako živé usb na notebooku + som lama, takže to treba brať s rezervou. Inak u mňa veľmi solídna distribúcia.
YAST je veľmi rýchly. Inštalácia balíkov cez urpmi je fakt o dosť rýchlejšie ako cez yum alebo aptitude.
To je asi jediná výhoda podľa mňa.
ano cez usb sa to môže spomalovať , včera som sa dokopal k vyskúšaniu LIVE cez usb3 štart mi trval dosť dlho ale nabehlo to . Naozaj vyzerá byť celkom slušná táto distribúcia , takže asi pôjdem aj ja do nej ;)
Môžeme pomaly zakladať slovenskú openSUSE komunitu, keď už sme dvaja :)
hm komunitu :) :) no ale určite to snáď :) bude lepšie ako keby to malo byť ubuntu / deriváty
no teestujem testujem ale ešte som tomu na chut neprišiel :)
zatiaľ sa mi to zdá také divoké
Otvorenú Zuzu som pár krát skúšal v kabáte KDE, na trvalý vzťah to však nevydalo. Mandžárko s KDE bolo omnoho rýchlejšie. Ale to je zrejme tým, že Zuza má robustnejší základ.
v com ma robustnejsi zaklad?
No dobre chalani je to pekná distribúcia ale nakoniec nie je az taka dokanala v co som dufal ze bude , vyskusana na 3 pc v 3 konfiguraciach , ci z 2GB alebo 4GB ram , Nvidiami a podobne a stale sa niekde zasekavala . tak najblizsie ju mozem skusit tak o 2 roky :) teraz bude nasledovat Fedora 22 , ( desktop manager bol KDE 4 , plasma 5 v Suse ) tak zatial k tomu tolko .
(Opensuse13.2) Stiahol som to, nainštaloval, vyskúšal, po pár dňoch odinštaloval. Výsledok: pomalé, nevyhovuje mi.
opensuse nie je "zlé" distro, len je to akoby jupiter medzi planétami slnečnej sústavy ....
veľa vecí spustených nakonfigurovaných automatizovaných a to je možno dôsledok jej "pomalosti" avšak za tú výhodu, že väčšinou keď do nej dačo "zastrčíš" budeš uspokojený...
nakoniec je tu možnosť minimálnej inštalácie, avšak isté "susácke" prvky neodstrániš, pokiaľ nie si programátor, ale načo by sa s tým niekto zaťažoval, buď mu to bude vyhovovať alebo to si radšej zvolí iné distro a má čo chce...