Ahojte,
mám takú otázku či neviete ako zistím čo mi bráni v systéme upgrade určitých balíkov.
Keď dám aptitude update && aptitude upgrade tak mi vždy 18 balíkov neupgraduje jedná sa o balíčky xserver
Konkrétne o tieto (xserver-xorg-core xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-cirrus xserver-xorg-video-fbdev xserver-xorg-video-intel xserver-xorg-video-mach64 xserver-xorg-video-mga xserver-xorg-video-neomagic xserver-xorg-video-nouveau, xserver-xorg-video-openchrome xserver-xorg-video-r128 xserver-xorg-video-radeon xserver-xorg-video-savage xserver-xorg-video-sisusb xserver-xorg-video-tdfx xserver-xorg-video-trident xserver-xorg-video-vesa, xserver-xorg-video-vmware)
pri zadaní príkazu
# aptitude upgrade
Riešenie závislostí...
Žiadne balíky sa nebudú inštalovať, aktualizovať alebo odstraňovať.
0 balíkov aktualizovaných, 0 nových nainštalovaných, 0 na odstránenie a 18 neaktualizovaných.
Treba stiahnuť 0 B archívov. Po rozbalení sa použije 0 B.
Os a verzia? Aké máš ovládače grafiky?
Už musím zmeniť popisok Debian Stretch, ovládače zo stránok nvidie.
Skúšal som to aj tak že som ovládače odinštaloval a v konzole som skúsil upgradnuť a tiež nič.
Práve o tom vyšiel u nás nový článok. Teba sa týka zrovna prvá stať. Tým myslím časť ešte pred PROBLÉM 1.
Jo pomohol tento príkaz
apt-get install --reinstall názov_balíka
Dal som preinštalovať xserver-xorg-core a ostatné veci zobralo ako závislosť, len mi odstránilo dva balíky ktoré boli už iba virtuálne v novom testingu. Možná to oni brzdili to už neviem ale je to vyriešené.
Dík za nakopnutie
Matne si spomínam, že synaptic mal rôzne kategorizácie balíčkov, a jedna z nich bola aj blokujúce programy. Už to tam nie je?
Nepoužívam klikátka, mám openbox, jediné klikátko občas použijem a to je gdebi a to len keď som strašne lenivý.