Ahojte,
-
mám jednoduchý debian server, na ktorý sa pripájam cez SSH, štandartne mimo domácej siete z windowsu cez Putty alebo z mobilu cez JuiceSSH, nezmenený port, žiadne špeciálne nastavenia
-
nedávno som sa chcel naň pripojiť v domácej siete z mojho stareho pc s Ubuntu LTS, po zdaní: ssh user@IP som zadal heslo, nacitalo mi úvodnú hlášku o stave servera a NIC
-
nedá sa písať, nič nefunguje, dá sa len zavrieť emulator terminalu
-
pri druhom pokuse terminál "zamrzol" už po zadaní hesla, nezobrazilo mi ani hlášku zo servera o teplote a zaplnení disku
-
som si istý že je to problém na strane toho ubuntu, lebo putty aj juicessh sa pripoja bez problemov (aj v domácej sieti aj mimo nej), všetky služby funguju v poriadku (samba zdielanie, DLNA, VPN, OwnCloud) skusil som aj iný emluator terminalu (xterm) s rovnakým vysledkom
-
nemám predstavu ani čo googlovať, viete poradiť kde môže byť chyba a ako ju jednoducho odstrániť ?
-
ďakovala
zeby logy...?
+1
Poradite aspon ktore ? a kde ich najdem ?
-
vo var/log/ nemam nic co by obsahovalo ssh a dmesg neuvadza nic
/var/log/syslog
/var/log/auth
auth.log obsahuje len nizsie uvedené riadky opakujuce sa pre rozne dni a casy
-
a kedže to pisem a pozeram cez mobil tak syslog poriadne pozriem až doma a ak na nic nepridem postnem to sem, zatial dakujem za nasmerovanie
Inštinkt mi hovorí napíš
na tom stroji s Ubuntu a bude to OK.nejako si neviem predstavit, preco by mal neupdatenuty klient|server sposobovat problemy...
Píše že mu terminál zamrzol, to mi napovedá že má nejakú bugnutú verziu.
to co si napisal hore je vypis ktory utvoril cron a nie ty :)
v ssh a tychto tls veciach sa da zapnut debugovanie. mozno aj to pomoze.
Aku mas verziu mas Ubuntu? Ako si k tomu serveru pripojeny?