Stiahol som si program Google Earth,do priečinka "stiahnuté"ale neviem ho spustiť,rozbalil som ale exe ako vo Win,tam neexistuje,ako ďalej -příteli?
Čo teraz?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Stiahol som si program Google Earth,do priečinka "stiahnuté"ale neviem ho spustiť,rozbalil som ale exe ako vo Win,tam neexistuje,ako ďalej -příteli?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Google Earth pre Linux je .deb súbor, čo znamená, že tento netreba rozbaľovať. Po kliknutí na DEB balík by sa mal otvoriť inštalátor, ktorý prekontroluje závislosti a stiahnutý balík sám nainštaluje. Neviem, ako v súčasnosti Google Earth funguje pod Linuxom, pred nejakým časom boli problémy s jeho funkčnosťou.
Laco žije, hurá!
To je hodné po jednom :)
A celkom dobre,vínko z čiernych ríbezlí sa vydarilo,zo zbytku vínovica 52-ka,už sa aj minula...
Tak čin, čin.
Pošlem ti aspom fotku,keď sa fľaša nedá poslať!
Pošli :)
Mám obrázok 4.8mega,potrebujem ho dostať pod 2 mega aký je na to program?
Trebárs gThumb. Ak ho nemáš, nainštaluj cez Centrum softvéru. Otvoríš v ňom obrázok, hore vpravo "Tools" a zmeníš veľkost podľa potreby.
Inak, dá sa poslať aj fleška, aj flaška :)
Alebo gimp, dáš ho exportovavať a potom znížiš kvalitu ak je to možné.
Inak občas sa ukáž Laci, alebo si niečo hoď tu do blogu.
Chcel som ti poslať obrázok ale stále chyba-
<h2>Stránka nie je dostupná</h2><hr/>
Táto chyba by sa štandardne nemala vyskytnúť. Znamená buď internú chybu v skripte, alebo neočakávané dáta od užívateľa.
<hr/> Už sme vyslali tím špeciálne vycvičených opíc, aby situáciu vyriešili. <hr/> <h2>Podrobnosti</h2>
Mäkčene, dĺžne a prehlásky sú tu stále trochu problém. Nazvi ten obrazok inac.
Takže 5-ty pokus,zasielam vám vínko z čiernych ríbezlí,z mojej záhradky,len jeden pohárik a budete ako Šmudlo na obrázku...
<div> <div>- Veľkosť súboru prekročená, maximálna veľkosť je 682,7 KB
<label> Príloha: </label><input/>
Maximálna veľkosť je: 682,7 KB
</div> </div>
Aj cez to upozornenie to prešlo!
Moldava, Cabernet. Dúfam že to bola len fľaška a v nej niečo domáce.
Presne tak !Vinko z čiernych ríbezlí...
Víno je z révy. Len dúfam že to bol domáci ríbezlák a nie niečo napríklad od ostrožoviča. I keď devínsky ríbezlák je pojem. Ale najlepší som mal ajtak z červeného kameňa.
Čo si?Ja robím už 15 rokov z čiernych ríbezlí,najprv z červených ale tie sú kyslé ako parom!!!Preto čierne a je to len ako liek dva poháriky v pohode!
Tak tomu hovorím pohodička.
To ja ako dôchodca mám každý deň!
Komu lepšie ako dôchodcom a mačkám.
Len či sa aj my toho dožijeme, ked v Grécku pôjdu do dôchodku v 67 rokoch a u nás 62 určite nebude konečné číslo.
Slúžme s radosťou tomuto systému ... .. .
Neboj sa!Budú ťa musieť v 80tke dobiť lopatou ,aby si nezavadzal emigrantom...
HaHaa ide ti ... toto sa ti podarilo ... :-))
Počítam že máš nejaký mint alebo nejaké ubuntu, tam by mal byť program ktorý sa volá gdebi, použi ten.
Klikni na stiahnutý deb. balíček pravým talčítkom myši a mala by sa vyroletovať ponuka kde by mala byť možnosť "Otvoriť pomocou" a tam by si mal mať možnosť gdebi
ak ma debian ( v ubuntu to nefunguje alebo v minte ? ) či nestačí použiť príkaz # dpkg -i nazov_balicku.deb
Laco Debian určite nemá, použitie terminálu je tiež riešenie, ale ako poznám Laca a to klobúk dole že v jeho veku sa na to podujal učiť sa nový a úplne odlišný systém je ľahšia cesta cez grafiku ako cez príkazový riadok.
No mne zo začiatkoch s linuxom dpkg pri nesplnených závislostiach robil problém.
Same version is available in a software channel
You are recommended to install the software from the channel instead.-mi oznámil package instaler,po Anglicky neviem ale myslím že to je chybný súbor!Či?
To ti oznámilo že rovnaká verzia je v repozitári a odporúča ti nainštalovať tú.
Ja som postupne poklikal na všetky tri odkazy,install,dowkĺand,restore,ale ide to je hlavné!Ozaj kde to je ten repozitár?
Repozitár je softwarový zdroj kde má každá distribúcia svoje balíčky (programy), čiže odkiaľ inštaluješ napríklad z centra softwaru (synaptik)
Už som to rozchodil-dowland package-instal package
A to zakaždým musím otvárať cez ten instaler package?Install,remove,dowland...ktoré zmačknúť?
Už som na to prišiel,pravým tlačítkom ,rozbaliť a čo som nerobil-ROLOVAŤ na Google Earth...