Ahojte, zacinam programovat v PHP+Mysql. existuje dake IDE kde by som mohol spustat a testovat aj moje skripty? napr. ak mam generator dat. tak aby som to mohol spustit a zaroven si pozriet,ze co sa mi napr. dopisalo do databazy a tak podobne?
PHP a MYSQL IDE
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nainstaluj si LAMP, pripadne este lepsie a efektivnejsie, sprav si virtualku so samostatnou instalaciou linuxu a tebou preferovaneho web serveru + databazy. Virtualku si mozes nakopirovat kolkokrat budes potrebovat, taktiez mozes takto jednoducho zalohovat a obnovovat vyvojovu cast projektu a navyse kazdu virtualku si dokazes upravit na specificke potreby serveru, na ktory budes nasadzovat live.
Samozrejme že existujú prehliadače databázy, ale ja si píšem vlastné debugerské časti kódu čo mi vracajú čo chcem preveriť a odporúčam to aj tebe.
Takže vložím niečo do databázy a napíšem si dotaz čo to odtiaľ vytiahne a cez PHP echo (); mi to vyhodí napäť.
niekomu, kto sa uci programovat, navrhujes, aby si nieco naprogramoval. dobreee...
Pokiaľ vie spraviť "SELECT" a vložiť niečo do databázy, tak si ten "SELECT" pre náhľad na uložené dáta bude vedieť spraviť. Pokiaľ nie, môže tu dať ďalší dotaz a preberieme syntax MySQL "SELECT".
Spraviť insert už podľa jeho slov vie. A spraviť select je ľahšie ako insert. Keby si mal odvahu niekedy v živote pracovať s databázou, tak pochopíš ako sa veľmi mýliš. A možno by si v selecte už zvládol inner alebo left join.
Na pikaču som to napísal, toš máš pravdu.
A spraviť select je ľahšie ako insert <-> selecte inner alebo left join
sam si protirecis...
Pre Teba je to rovnako nemožné. Preňho, nie.
zase odpoved k veci, ked dojdu argumenty. nema zmysel...
dakujem za rady.