oco@oco-pc:~$ sudo apt-get install flashplugin-installer Čtu seznamy balíků… Hotovo Vytváří se strom závislostí Čtu stavové informace… Hotovo Některé balíky nemohly být instalovány. To může znamenat, že požadujete nemožnou situaci, nebo, pokud používáte nestabilní distribuci, že vyžadované balíky ještě nebyly vytvořeny nebo přesunuty z Příchozí fronty. Následující informace vám mohou pomoci vyřešit tuto situaci: Následující balíky mají nesplněné závislosti: flashplugin-installer : Závisí na: libnspr4-0d ale nebude se instalovat E: Nelze opravit problémy, některé balíky držíte v porouchaném stavu.v synaptic nemam nainstalovany ziadny flash ,ked chcem nainstalovat tak svieti cervena ze sa s niecim bije a neda sa nainstalovat,tak isto v software pre lubuntu ked zaskrtnem adobe aby nainstalovalo tak mi to padne kde robim chybu prosim vas
Chromium nejdu videa adobe atd....
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Načo ti je dnes Adobe Flash? Však aj YouTube už ide roky bez neho.
Flash video si stiahneš cez youtube-dl.
No pokiaľ chceš riešiť predsa Flash, tak nakjprv napíš:
potoma potom
Dúfam že si nepridával nejaké špeciálne zdroje na Flash.
Johny a teraz už
prebehlo v poriadku?Teda čo konkrétne ti to vypísalo?
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
<div> flashplugin-installer : Závisí na: libnspr4-0d ale nebude se instalovat</div><div>W: Duplicate sources.list entry http://archive.canonical.com/ubuntu/ trusty/partner i386 Packages (/var/lib/apt/lists/archive.canonical.com_ubuntu_dists_trusty_partner_binary-i386_Packages)</div><div>W: Pro nápravu těchto problémů můžete zkusit spustit apt-get update</div><div>E: Nelze opravit problémy, některé balíky držíte v porouchaném stavu.</div>Takže Johny, teraz skús:
cez synaptic
E: Nelze opravit problémy, některé balíky držíte v porouchaném stavu.
E: Chyba, pkgProblemResolver::Resolve vytváří poruchy, to může být způsobeno podrženými balíky.
E: Nelze opravit závislosti
E: Chyba, pkgProblemResolver::Resolve vytváří poruchy, to může být způsobeno podrženými balíky.
E: Nelze opravit závislosti
Píše ti to že problém môže byť v tom, že si niektoré balíčky zmrazil.
Skús príkaz:
To ti vypíše zmrazené balíčky.Potom im uvoľni upgrade príkazom
a másledne
prípadne
nic mi nedalo
http://www.fastimages.eu/images/snmekoqyq.png
http://www.fastimages.eu/images/snmekoqkq.png
Ak ide o Chromium, tak treba nainštalovať adobe-flashplugin (nie flashplugin-installer) - hovorím teraz o verzii Lubuntu 14.04. Dúfam, že netreba pripomínať, že je možné mať nainštalovanú len jednu verziu flashu.
Ďalej tam máš problém s duplicitným zápisom zdrojov v sources.list:
Otvor teda sources.list s právami root a odstráň tú duplicitu alebo ten riadok navyše zakomentuj (vlož # pred riadok)
po úprave zaktualizuj zdroje:
Ja s tým skúsenosti nemám, ale nepotrebuje Chromium plugin Pepper Flash installer? Ja som na to natrafil pred časom, ale ja sa produktom od Googla vyhýbam, takže možno to je inak.
Áno, bolo to tak, ale od Ubuntu 14.04 bol tento balík (Pepper-flash-installer) nahradený balíkom zo zdrojov Canonical Partner z dôvodu aktualizácií -info TU. Ja osobne tiež nepoužívam Chrome ani Chromium, FF sa mi javí ako najlepší prehliadač.
</div><div>E: Balík „adobe-flashplugin“ nemá kandidáta pro instalaci</div>
Postni sem celý výpis z terminálu:
!!! Všetky výpisy sem postni ako predformátovaný text (pod hlavičkou "Typy obsahu".
tak treba nainštalovať adobe-flashplugin (nie flashplugin-installer)
nepis bludy!!! kedze chromium/chrome uz davno zmenilo api, tak potrebuje pepper flash...
Ešte raz: čítaj
a kroť sa, ja som s tebou husi nepásol. Ak nevieš s ľuďmi slušne komunikovať, tak buď ticho. Ak s niečím nesúhlasíš, tak to napíš ako inteligentný človek - ak to vôbec dokážeš.
adobe nahraty ale nejde
Počuj, nejedná sa u teba o ten starý PC s upravenou verziou Lubuntu, na ktorom sa akosi dosť často objavujú problémy s flashom alebo Skype ? Nebude to kvôli chýbajúcej podpore see2 a preto musíš inštalovať vždy staršiu verziu flashu?
ano je to stary athlon xp sse,ale cez obkluky ide aj skype aj videa,ale firefox mi v poslednom case ide pomalsie tak som skusil chromium a ide celkom rychlo az na tie videa skusim este ten pepper nejaky som nahral ale nejde este skusim v nedelu bo zajtra robim ozvem sa diki chalani
Balík pepperflashplugin-nonfree sa stále nachádza v repozitároch Ubuntu (14.04), tak ho vyskúšaj, i keď ako som už spomenul, bez podpory sse2 nebude s najväčšou pravdepodobnosťou fungovať žiadny plugin v Chromiu. Ešte za pokus stojí vyskúšanie Google Chrome, ktorý má tieto pluginy integrované v sebe.
presne ten som skusal zo synaptic a nic skusim ten chrome ak najdem diki za ochotu a pomoc vazim si to
mam Lubuntu 14.04 lts origos ,/nie W7/
preco sa na cely ten cool linux nevyseres a nenainstalujes si naspat windowsy? usetris sebe a hlavne nam plno casu a nervov...
windows mi ide este 100x pomalsie ako linux na starej sunke ,mam tam lubuntu 14.04 a ide super na to aka to je stara sunka sem tam treba nieco popreinstalovat ale je to zabavka na volne vecery
no tak pokial ta to bavi...
http://www.fastimages.eu/images/snmekocdc.png
http://www.fastimages.eu/images/snmekolvl.png
nahral som aj pepperflashplugin-nonfree
ale nic
Ako som už niekoľkokrát spomenul, ak CPU nepodporuje sse2, rozbehanie pluginov bude nemožné. Myslím si, že je najvyšší čas, poslať tento PC do kremíkového neba a zaobstarať si niečo modernejšie. :)
S tým súhlasím. Nie však kôli skype a flashu, ale kôli spotrebe. Mať pod stolom vykurovacie teleso je v zime fajn, ale prečo by to mal byť neefektívny počítač? A o tom, že v zbernom dvore sa dajú nájsť výkonnejšie a efektívnejšie stroje je škoda hovoriť.