Ahojte,
dnes som nainstaloval Kubuntu 15.10, spavil nejake updaty, nainstaloval som Plasma 5.4 a neviem najst Software managera. Citam, ze by to mal byt Muon, ale neviem ho najst a neda sa ani nainstalovat.
Ahojte,
dnes som nainstaloval Kubuntu 15.10, spavil nejake updaty, nainstaloval som Plasma 5.4 a neviem najst Software managera. Citam, ze by to mal byt Muon, ale neviem ho najst a neda sa ani nainstalovat.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Muon mám v záložke Aplikácie → Systém Ale mám pocit že je ešte nedorobok nakoľko tam skoro nič nieje. Ale to ma netrápi lebo to nepoužívam.
No ja tam nic take nemam. Dokonca neviem najst ani Software Updater.
A ke dáš do terminálu príkaz sudo dpkg -l | grep muon čo ti vypíše?
Ja mám toto
# dpkg -l | grep muon
ii libmuon 4:5.4.3-1 amd64 Runtime files for the Muon package management suite
ii muon 4:5.4.3-1 amd64 package manager for KDE
ii muon-common 4:5.4.3-1 all Muon package manager suite (common data files)
ii muon-dbg 4:5.4.3-1 amd64 Muon debugging symbols
ii muon-discover 4:5.4.3-1 amd64 Utility for browsing, installing, and removing applications
ii muon-notifier 4:5.4.3-1 amd64 update notifier for KDE
ii muon-updater 4:5.4.3-1 amd64 update manager for KDE
Hmm, naozaj si v Kubuntu musel doinštalovať aj Plasmu?? Veď to je základné desktopové prostredie v Kubuntu. 15.10 je verzia s krátkodobou podporou a tieto ne-LTS verzie sú často problematické ale Správca softvéru (Muon) je k dispozícii hneď po inštalácii systému, dokonca aj v Live systéme. Neobjaví sa ani v tedy, keď v KMenu napíšeš do vyhľadávača „Muon“ alebo „Správca softvéru“? Prípadne otvor terminál a zadaj:
muon
ak nie je aplikácia nainštalovaná, tak to terminál oznámi a skús ho nainštalovať cez terminál:
sudo apt-get install muon
tu je vypis dpkg -l | grep muon
rc libmuon 4:5.4.2-0ubuntu1 ii muon-common 4:5.4.3+git20151214.1108+15.10-0 Ked ho dam nainstalovat, tak mi pise, ze chybaju nejake zavyslosti.Plasmu som instaloval 5.4. Bola tam verzia 5.3.
No asi ho nemáš naištalovaný, čo ti vypíše pri príkaze?
sudo aptitude reinstall muon
sorry nie reinstall ale install nakoľko to nemáš nainštalované. a odkiaľ si to inštaloval pridal si si nejaký repozitár lebo to asi kubuntu ešte nemá
Ak je problém so závislosťami skús systém riadne zaktualizovať cez terminál a sleduj chybové hlásenia:
sudo apt-get update
sudo apt-get -f install
sudo apt-get dist-upgrade
Nemá to byť?
sudo apt-get install -f
Obe varianty sú správne :)
sudo apt-get install -f
sudo apt-get -f install Pre adminov: Vôbec sa nedá upravovať text v komentároch.
Jo skúsil som si to, nepoznal som túto variantu. Dík za rozšírenie obzoru :)
Hoci oficiálna dokementácia hovorí o apt-get install -f, je štandartom v Linuxe (Unixe), že sa najskôr píše prepínač a až potom príkaz. Takže linuxovejšie je naozaj
Servus Mario, ako treba teraz formátovať príspevky pri písaní. Mne zmizol panel s možnosťami. Alebo si majú pokročilejší užívatelia značky formátovania písať sami?? :-D Vidím, že tvoj príspevok vyššie sa dal formátovať. Pozri prílohu.
Ctrl + F5
, je tam stará verzia z cache, o chybe viem, v priebehu najbližších dní budem pomaly vychytávať chyby podľa toho ako mi čas dovolí.+1
muon is not currently installed, so it will not be reinstalled.
muon is not currently installed, so it will not be reinstalled.No packages will be installed, upgraded, or removed.
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0 B of archives. After unpacking 0 B will be used.
Asi preinstalujem Kubuntu
To bude asi najrozumnejšie. Zvolil by som 14.04 LTS a neťahaj do nej ešte nestabilné veci. V apríli 2016 vyjde nová verzia 16.04 LTS aj s Plazmou 5.X. :)