Ahojte, tak som tu s dalsou prosbou o pomoc. Kupil som si novy Zotac xbox nano a mam problem s wifinou. Ale je to mtrochiu zamotane. Na novej instalacia ubuntu ide wifi ok, aj na live usb-cku. Ale ked som nahodil disk z uz neboheho netbooku, tak wifi modmieta pracovat. Co je este zabavnejsie, ked pouzijem wifi adapter do usb portu, tak ten sa tiez bezproblemovo pripoji. Viete poradit, ako to spojazdnit? Neviem, ci je problem s diskom, so stareho stroja, alebo co? Tu je lspci (aj s tym externym wifi adapterom). Vdaka za rady.
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09) 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09) 00:03.0 Audio device: Intel Corporation Device 0a0c (rev 09) 00:14.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB xHCI HC (rev 04) 00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Lynx Point-LP HECI #0 (rev 04) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller (rev 04) 00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 1 (rev e4) 00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 3 (rev e4) 00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 4 (rev e4) 00:1d.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB EHCI #1 (rev 04) 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP LPC Controller (rev 04) 00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Lynx Point-LP SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 04) 00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Lynx Point-LP SMBus Controller (rev 04) 02:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 3160 (rev 83) 03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 07)
Asi bude niečo rozdielne. Distribúcia, verzia, jadro, firmware alebo stará konfigurácia z notabuku.
Skusane distribucie boli rovnake, aj rovnake jadro. Asi ta konfiguracia zo stareho stroja. Ako na to? Nieco ako update pre HW, ci ako?
Nieco ako update pre HW, čo si pod tým predstavuješ?
asi aby prescanovalo aktualny HW a upravilo pripadne konfiguraciu ...
Presne nieco take. Este pozriem centrum programov Ubuntu, ci tam nie je nieco podobne.
Normálne túto detekciu vykonáva jadro pri štarte, overiť sa to dá cez výpis dmesg. Užívateľská časť network monitor-a bola odhadujem skontrolovaná tiež.
Tu je vypis z dmesg, ale neviem z toho absolutne nic. Cop myslis tou kontrolou uzivatelskej casti network monitoru?
Vlastne je to bez toho vypisu, je prilis dlhy a system ho asi nevzal.
Kedysi tu bolo také tlačítko na pridanie prílohy. Už ho niet?
Tlacitko tu je a v prvom prispevku aj fungovalo ale potom.... Tu je skratena verzia dmesg, dufam, ze ju teraz vezme.
Hovoríš že tam máš interná aj externú Wifi, ja tam vidím len jednu, nieje tá druhá na inej zbernici?
Alebo tá čo tam vidím je interná?
ahoj, ktorý je to zbox? mám jeden doma a funguje bezchybne
Ono to tak ako tebe funguje aj zadávateľovi otázky.
ZBOX nano ID67 Funguje uplne pohodovo, akurat s tymto diskom robi koniny. Chcem ho tam preto, lebo tam mam vsetko ponastavovane ako potrebujem, zvykol som si na to a pravdu povediac, nechce sa mi niekolko dni (jasne ze nie celych, ale nemam vela volneho casu) vsetko preinstalovavat, nastavovat a podobne.
Neviem si predstaviť o koľko bude zložitejšie to preinštalovať ako hľadať prečo sa tá WiFi podľa toho okresaného listu v poriadku odpojila. Obzvlášť, ak si ten výstup z dmesg nedal do textového súboru, a nepriložil ako prílohu. Neviem, ale pripadá mi to ako keby si si chcel uloviť čipsy zo špajze udicou, namiesto aby si vstal a priniesol si si ich k telke.
Neviem, musim to otvorit a pozriet, co je vo vnutri. Potom skusim stiahnut a instalovat ovladac presne na to, zo stranok vyrobcu.
Malo by tam byt taketo, ale nie je. Ako to tam dostat?
pozri sa ja som si nainstaloval Debian Non-Free , potom som si tam doinstaloval atheros-firmware , a vsetko je ok ak tam ten firmware nemas tak by to malo aj na zaciatku bootovania vypisovat ... Len zase nevidim aku z notebooku distribuciu ci co to mas na hardisku pouzivas , ... ubuntu by som sa vyhol zdaleka :)