ahojte
pravidelne pristupujem k mojmu serverovemu debianu cez SSH
dnes som chcel pustit manualne aktualizaciu a po zadani apt-get update jednoducho nič
rovnako nič ani ked dam reboot, ci shutdown -r now
(samozrejme všetko robim cez sudo)
funguje ale napríklad ls aj ncdu
rovnako bezproblemovo bezi transmission deamon aj plex ci samba
existuje nejaky sposob ako ten stroj restartnut bez fyzickeho pristupu ??
respektíve čo može spôsobovať takéto správanie ??
ďakujem
A robi to aj ked si nalogovany ako root?
uplne rovnake spravanie aj ked sa lognem rovno ako root
kazdy den startujem auto. dnes som chcel zabocit do lava a nic. rovnako nic ani brzda ani blinker. svetla mi zapnut ide, aj radio mi bavi. je nejaka moznost vystupit z auta bez otvorenia dveri?
I can provide solution for you, please jump from windows.
to je krasny popis problemu, fakt hodny administratora...
ďakujem za plnohodnotné rady a postrehy hodné odborníka
Magic SysRq key. V prípade vzdialeného prístupu je to možné pretlačiť cez /proc/sysrq-trigger. Jedná sa ovšem o núdzové riešenie.
Hocičo. Od niekoľkonásobne vynechaného reštartu po systémových záplatách, cez vypadnuté ACPI až po HW poruchu alebo poruchu hypervízora (v prípade VM). Nepíšeš nič čo by mohlo pomôcť v riešení, takže môžeš dostať len neurčité informácie.
Super to prvé si pozriem a snad to bude stacit restartnut
ak nenabootuje tak buduci tyzden budem riesit priciny
zatial dakujem
Ono to mohlo zabiť aj I/O z torrentov na USB2 disk. Také postaršie raspberry by s tým malo dosť problém, rovnako ako aj s dosluhujúcou SD kartou alebo slabým zdrojom. Nebude problém skôr v tomto?
je to ARM hracka (orange pi) a je to dost mozne az pravdepodobne ze to bude karta pred koncom zivota zdroj by mal byt dostatocny ale tiez sa zan nezarucim
akurat uvazujem ze ten stroj vymenim za repsaovany NTB alebo nieco podobne
pomocou toho co sa spominalo vyssie sa mi podarilo ten stroj akurat vypnut (asi) lebo uz sa k nemu neviem ani prihlasit
alebo jednoducho skapal
Mno, ale ten zdroj si riešil pred mesiacom. A nedoriešil. Znova ti odporúčam to pretestovať s iným a silnejším zdrojom, a k tomu s meraním chladenia (torrent dosť žerie CPU, a napr. XBMC má dosť slabú podporu ARM) a hlavne si over spôsob vypínania. Tebou vybratý Root FS nie je odolný voči tvrdému vypínaniu.
po odmerani mal zdroj parametre rovnake ako su uvedene na obale
ale objednal som si zdroj co by mal zvladnut aj 3,5" disk
a vyskusam eliminovat aj tu kartu - instalaciou na SATA disk (aj ked boot bude stale z SD)
uvidime
vdaka za rady
Držím palec. Totižto SD karty sú veľmo citlivé na dve veci:
To znamená že sa nevypíše žiadna chybová hláška?
Čo voľné miesto na disku? Nieje menšie ako päť percent? Pozri si logy vo /var/log.
Mne to skôr pripadá ako jeho predchádzajúci problém s malou ARM krabičkou kde mu nestačil zdroj.
to bedňa:
nie zaidna chybova hlaska, jednoducho nic, necha ma zadat dalsi prikaz
karta je zaplnena na 14%
v logoch som nezbadal ziadnu chybu ani nic nezvycajne
to wlasaty:
zdroj by mal podla vyrobcu stacit na chod tej hračky spolu s 2,5 diskom, teraz tam nie je ani ten disk (je pripojeny cez usb s vlastnym zdrojom
skor to bude ako sa pisalo vyssie dozivajuca karta
ale uz je to asi aj tak bezpredmetne nakolko uz namam k stroju pristup, fyzicky pri nom budem az buduci tyzden
len aby to bolo uplne tak po fyzickom restarte (odpojeni od siete) uz ani nenabootovalo (predpokladam chybu SD karty)