Zdravim, stala sa mi taka nemila vec - pri koprovani z disku na disk niekto precvakal istice a ani jeden disk nie je citatelny. Tatdisk sice rozpozna suborovy system aj nazov disku, ale neviem s tym nic dalej urobit. Skusil som photorec - ten sice vytvoril mnozstvo adresarov aj so "spravnymi" subormi, ale nie su citatelne. EasyUS (to uz som skusal vybraty disk) nenajde nic, ale zato najde NTFS, HPFS, FAT ... - tie tam ale nemozu byt, od zaciatku tam bola ext3. Co by som mohol este skusit? (zvazujem kupu Activa Partition Recovery Ultimate, ale kedze to je na dlhe lakte a este clo, dph - je to mozne iba vo forme na cd - atd - no neviem ci to nie je zbytocny pokus, kedze nepoznam ten program, iba mi bol odporuceny) Vdaka za rady
testdisk, zachrana dat
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
V prvom rade si mal skúsiť sudo fsck /dev/sdaX kde za X si dosadíš číslo partície.
Photorecom si to možno celé pochoval, ešte skús s Testdiskom obnoviť partíciu.
no skusim, vdaka
testdisk síce tú partíciu nájde (deep search), ale nepomôže mi s tým. Našiel som bezplatnú verziu Active Partition Recovery - to nájde všetko a naviac v poriadku, ale zase sú tam obmedzenia s ktorými to neviem riešiť. Je otázkou, či to niečo zapíše na disk, ak urobím "file recovery" z tých súborov, ktoré dovolí obnoviť (2Gb, ale v mojom prípade je to bezmála 1TB ).
skus stiahnut odtialto http://uploaded.net/file/wtys8yla
https://openload.co/f/EwGX5Wm230U/
Mne sa raz podarilo zachranit disk tak ze som spravil s HDD clon .iso alebo .img. Harddisk pritom vobec nesiel nacitat nic bol uplne mrtvy v systeme som len vydel na vypise s lsblk ze tam je /dev/sdb ale nic viac snim neslo robit.
# dd if=/home/zaloha/mbr_file.img of=/dev/sdX
Potom som len namountoval iso a vsetko potrebne skopiroval na novy disk.
nie je ten prikaz nahodou na obnovu particie zo suboru ? if - input of - output
Ach opacne :D sorrrry
# dd if=/dev/sdX of=/home/zaloha/mbr_file.img
Ja to len na rychlo skopcil s webu a nepozeral som na poradie hehehe stane sa sry este raz...
Tomuto sa hovorí neskoro :-D
To som nezbabral. Odložil som ten disk do skrine (druhý umrel a neviem či by to výmena elektroniky vyriešila). Skúšal som to objednať z Kanady (ten softvér, ale zatiaľ nič).
Inak ďakujem, ak mi príde/podarí sa objednať tak dám vedieť, ako som pochodil