Zdravím.
Mám takýto problém. Po spustení beží Thunderbird normálne do momentu, kým nechcem otvoriť nejaký odkaz priamo alebo cez externý prehliadač. Potom začína sranda.
Nastane chaos s jeho procesmi, pripájam ukážku výpisov, pričom som nič medzi výpismi s Thunderb. nerobil- pozri priložený súbor.
- Spustenie bez doplnkov nepomohlo.
- Vymazanie profilu považujem za poslednú možnosť.
- Thunderbird ver. 45.3.0 build1.
- Mint 18 Xfce.
- Aj samotné použitie príkazu <kill> je pre meniaci sa PID problematické.
- Internet. prehliadač je nastavený Palemoon.
- Predsalen som skúšal nový profil, ale robí to to isté.
- Neotváranie odkazov som pozeral aj na podpore Mozilly.
Až doteraz som bol s Thunderb. veľmi spokojný. Netuším, čo sa s ním stalo.
Čo potrebujem:
- Ako ho v tomto štádiu normálne vypnúť (provizórne používam pkill thunderbird- asi nie najlepšia možnosť)
- Čo môže spôsobovať toto správanie a ako by sa dalo odstrániť.
Vďaka.
Silno odporúčam vyskúšať čo to robí len ak otváraš tie linky z emailu cez Pale Moon.
Keď som dal kopírovať odkaz a vložil do prehliadača, normálne ich otvorilo (úplne bez problémov).
Po kliknutí na odkaz v pošte. Ide o to, či si ten prehliadač nainštaloval korektne, a či sa mu korektne nahodilo obhospodarovanie linkov kliknutím z akejkoľvek aplikácie. V tvojom prípade, z pošty.
Nepredpokladám že si ten prehliadač inštaloval z repozitárov distribúcie. Takže nemusel mať nahodenú danú časť konfigurácie.
Ono to blbne práve po kliknutí na odkaz v pošte. Zmenil som predvolený prehliadač na Firefox a je to to isté.
Skúsim ešte odinštalovať Palemoon a reštartovať noteboook. Uvidím, čo to spraví.
Toto si pozeral?
No a nastav si default web prehliadač:
Super, funguje. Ale aj tak niečo nie je v poriadku. Podľa správnosti som mal na toto prísť už podľa návodu Mozilly, kde sa píše:
Podľa tohoto sa na to prísť nedelo, lebo nastavenie tých handlerov neukazovalo, a tak som predpokládal, že to nie je príčina.
Čiže, tie handlere boli skutočne zle nastavené- na hodnotu false. Ale zároveň ich ukazovalo, ako keby boli tak nastavené od inštalácie. Ale možno mi niečo uniká.
A tiež mi nie je jasné, prečo to teraz nefunguje, keď predtým mi to fungovalo.
Keď nad tým tak rozmýšľam, kedysi som to tiež nastavoval. Potom som už len prenášal profily, a tak som na to zabudol.
Pri poslednej inštalácii som zabudol zálohovať profil, preto som vytváral nový a to nastavenie sa už neprenieslo.
V každom prípade ďakujem obom (Bedňovi a Wlasatému- pardon, ale nepamätám si veľkosti písmen v nicku) za pomoc.