ahojte, potrebujem pomoct/poradit. na jednom zo serverov som upgradeoval na mariadb, ale po par dnoch tomu serveru hrablo a musel som to downgradnut nazad na mysql-server-5.7 ... problem mi nastal, ked som zo zalohy nakopiroval databazy, jedna bola innoDB a aj ked som povodne ibdata a iblogs nakopiroval tiez, neviem sa teraz v admineri dostat ani len do struktury tabuliek. nejaky dobry napad/postup ako to restornut z IBD a FRM suborov?
restore innoDB databazy
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Hmmm. Takže ak som to pochopil, tak Ti to upgradlo InnoDB a to už nie je čitateľné starými binárkami. Ak to nie je ovšem niečo iné ako napríklad skopírovaná DB v nekonzistentnom stave keďže o logoh nepíšsš nič.
Skúsil si nainštalovať na nejakú mini VM tú novú verziu MariaDB, podhodiť jej frm, MYI, ibd a MYD? Ak by to spapalo, tak si môžeš vytvoriť *.SQL s DB objektami a ich hodnotami. Len pozor na granty.
caf, dik za odpoved. ide o to, ze ja som urobil pre istotu backup pred upgradeom z mysql 5.7 tak, ze som cely folder skopcil inde, ono to dokonca odzalohoval samotny upgrade script
po downgrade som to zo zalohy vratil spat, vratane iblogov a ibdata ... aj ibd aj frm subory ... MYI a MYD tam nemam
No dobre. A čo Ti to píše pri štarte? Neverím že ti naskočí jediná chyba znenia: "It's Broken!".
Majú tie súbory správne názvy (case sensitive), práva na čítanie a zápis? Tá 105 mi pripomína Runtme error z Borland Pascalu kde to bolo presne o tom. I keď by bolo rozumné sa prihlásiť do databázy owncloud a dať aspoň desc na oc_appconfig ak nie select. To by mohlo povedať viac. Ale až potom keď skontroluješ "ls -l /var/lib/mysql/owncloud/oc_appconfig.*" Mali by tam byť súbory s štruktúrou, dátami, indexami, ...
hmmm. Sú tam obe. Je to len na tej jednej tabulke? Ak hej, tá by sa dala prepajcnúť z inej inštancie owncloud (ak tam nebolo moc aplikácií, či čo je v tom).
to robi na vsetkych tabulkach
Pekný popis. Už si sa zamyslel nad tým aký detail si popísal?
Zálohuj, cez DUMP.
myslíš mysqldump alebo http://dump.sourceforge.net ? K tomu prvému musí nejako otvoriť dáta, a pevne verím že to robí na správnej verzii.
Jasne že mysqldump.
Verzia mysql-5.7 sa ešte stále vyvýja, i keď je oficiálne hotová. Na mojom serveri (FreeBSD-10.3) používam viac mysql serverov rôznych verzií v rôznych jailoch. S verziou mysql57-server som s počiatku problémy pri aktualizáciách snáď až po verziu 5.7.12. Odvtedy je to už pohoda. Mne pri aktualizáciách nepomohlo väčšinou nič iné ako vrátiť pôvodný balík, urobiť zálohu databáz (mysqldump), urobiť update a databázy znovu nahrať. V poslednom čase už aktualizácia mysql57-server už nerozbíja dáta, takže relatívne pohoda, ale pre istotu si stále robím zálohy (minimálne snapshoty)
Mať dva typy zálohy pred rizikovým upgrade je rovnako dobré, ako vyskúšať si upgrade na testovacom systéme s replikou produkčných dát. Milan písal źe vrátil pôvodný balík a aj pôvodné dáta, ale nepomohlo mu to. To je trochu divné. Škoda že nevyskúšal aj chytiť tie dáta ako som mu písal, cez SQL terminál. Logovanie chýb v DB nemusí zapisovať plné znenie do logu (log level), ale na terminál to zvykne vypísať viac. A od toho sa dá odraziť.