Ahojte.
Mám problém s nastavením torrent klienta (primárne Deluge, ale to isté je aj v Transmission).
Chcel by som po stiahnutí súboru spustiť skript - skript.py. cez terminál som zadal chmod u+x /home/downloads/skript.py
v skripte je iba print("Skuska skriptu") a vytvorenie zložky (ak neexistuje) po stiahnutí súboru sa mi však žiaden skript nespustí. Má s tým niekto skúsenosť? Čo sa týka deluge, robí mi to aj pod Win, uTorrent však skript.py spustí.
Veľká vďaka za akýkoľvek návrh či nápad. Marcel
Máš na začiatku skriptu tento text:
Hej mam, siel som podla navodu autora pluginu a nic, restart po instalaci tiez nepomohol.
skript je spustitelny a funguje. :-/
Išiel som podľa tohoto návodu?
Presne :)
zaujimave je, ze ziaden klient mi ten skript nespusti (iba uTorrent pod Win), ani Transmission, ktory to ma v sebe zabudovane. Vyzera to ako by bol skript (subor) zly, no ak v terminaly napisem python /home/Downloads/skript.py tak sa normalne spusti, vypise hlasku, vytvori zlozku a vypne sa.
Hoď sem ako vyzerá ten skript.
Hneď v prvom riadku chyba.
Sám som napísal kopec návodov a užívatelia skončili na bode jedna, nie som si istý čím to je, ale zrejme tým že ich nečítajú.
python vs. python3
Je problém si porovnať svoj prvý riadok s tým čo je v návode?
No, z nejakeho dovodu to nepomohlo :/
OK, tak si zistil, že si podľa toho návodu nepostupoval, takže začni podľa neho ísť bod po bode.
nahlad
odkaz na printscreen
Vyskúšal som tento kód a normálne funguje
Pravdepodobne má ten tvoj program/skript oproti jeho programu/skriptu navyše príznak že je spustiteľný.
Nj, a neni divne, ze v tom printscreene je prihlaseny ako root na stroji ubuntu ? A spusta Deluge co pokilal viem je program co bezi v graficej nadstavbe .....,
A jéje.
Nj, čo všetko človek nájde aj keď nechce ....
Každý nejak začínal, tak uvidíme, či patrí do kategórie ktorí sa chcú učiť, alebo "Končím s Linuxom, všetci ste takí ako sa o vás píše"
Nie, to mi vôbec nie je divné. Skôr mi je divné,že tam nemá priamo spustené niečo cez wine, a že sa ešte neopýtal prečo mu google namiesto vyhľadávania píše niečo o prekročení limitu.
Ale je fajn vidieť že bezpečnostné návyky z Windows XP to nerozbili už dávno.
Ešte mi napadá, či aj deluge spúšťaš ako root? Máš správnu cestu v deluge? Daj printscreen. Ešte si môžeš vyskúšať, či ozaj ide skript spustiť z bash iba:
Grafické programy sa nemajú spúšťať pod root-om.